Yıldırım Hafsa Hatun kentsel dönüşüm projesi!
Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan 152 Evler ve Beyazıt bölgesi için yeni bir isim çalışması yapılarak bölgedeki projenin adı Hafsa Hatun olarak belirlendi.

Uygulama imar plan taslakları ve avan proje çalışmalarının devam ettiği proje ile birlikte, plansız yapılaşmalar yerini güvenli ve yaşanabilir binalara bırakacak. Hafsa Hatun kentsel dönüşüm projesinde 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin yerinde depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek.  

HAFSA HATUN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İLE MODERN VE İDEAL ŞEHİRLEŞME

152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan Hafsa Hatun kentsel dönüşüm uygulaması hakkında bilgiler veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da devam ettirdiğimiz dönüşüm projesinin tamamında olduğu gibi bu iki mahallemizde de modern ve ideal şehirleşme planlama ve uygulamalarını ön plana koyuyoruz. Projemizi 196 bin 200 metrekare alanda uygulayarak o bölgede yaşayan 9 bin 262 vatandaşımızın güvenli konutlarda yaşamasını sağlayacağız. Plansız yapılaşmanın oluşturduğu estetikten yoksun görüntüye son verip insanlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz” dedi.   ‘

Başkan Edebali, "Gücünü Yıldırım’dan alan, referansı kadim medeniyetimiz olan bu dönüşümü gerçekleştirirken, biz bu zengin mirası bırakanlara  vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için, projelerimize bu kadim medeniyetimizin banilerinin isimlerini veriyoruz. Beyazıt -152 Evler projemize de bu kapsamda cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Annesi Hafsa Hatun adını veriyoruz dedi.

Yıldırım Hafsa Hatun kentsel dönüşüm projesi dışında ilçenin genelinde devam Mevlana-Ulus, Yiğitler ve Esenevler kentsel dönüşüm projelerinde de çalışmalar sürüyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rüstem musa 3 yıl önce

Hafza hatun evlerinden almak istiyorum nasıl baş vurabilirim ve şartları nelerdir. Örneyin 2+1 ve 3+1 evlerin fiyatı ödeme şartlerı

Avatar
Gülistan 3 yıl önce

Hafsa hatun evlerine yazılmak istiyoruz ama nereye başvurucaz ve fiyatlar nedir

Avatar
Makbule 3 yıl önce

Hafsa hatun evlerine halâ yazilma imkanı varmı

Avatar
Makbule 3 yıl önce

Hafsa hatun evlerine halâ yazilma imkanı varmı nasıl başvurabiliriz

banner182

banner181