1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazanan firma bu akşam açıklanacak!
Buna göre, Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat ortaklığı, Çinli China Road and Bridge Corporation ile birlikte teklif verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun üstlenicisi IC İçtaş ve İtalyan Astaldi ortaklığı, Çanakkale Köprüsü ve otoyoluna da talip oldu.
Güney Koreli Daelim Group da Türkiye'den Limak, SK ve Yapı Merkezi ile kurduğu ortaklık üzerinden teklif verdi.
Japon IHI Corporation ve Itochu da dev projeye, Türkiye'den Makyol ve Nurol ile kurdukları ortaklık ile talip oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı daha önce, Çanakkale Köprüsü için 4'ü Japon, 3'ü Çinli, 2'si Koreli, 1'i İtalyan olmak üzere toplam 24 firmanın ihale dosyası satın aldığını açıklamıştı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Çanakkale Köprüsü ihalesi için 24 firma şartname almıştı. İhale bugün saat 10.30'dan itibaren yapılacak. Kazanan firma bu akşam belli olacak. Bu konsorsiyum da olabilir, tek bir firma da olabilir" dedi.

Projede köprü ile birlikte yaklaşık 80 kilometrelik otoyol inşaatı da yer alıyor.

JAPON FİRMA DA VAR
İhaleye teklif veren Japon firma IHI, tasarım, malzeme tedariki ve inşaat faaliyetlerini gerçekleştiriyor. IHI ve Itochu'nun, yap-işlet-devret esasıyla yapılacak olan proje için verdikleri teklifi daha güçlü kılabilmek amacıyla Jexway olarak da bilinen Japan Expressway International ile birleştiği öğrenildi. Jexway, beş Japon otoyol yapımcısının ortak girişimi. İhaleye Jexway, projeye küçük bir miktar yatırım ile de katıldı.

2023'TE AÇILMASI PLANLANIYOR
Marmara Otoyol Ringi, Osmangazi Köprüsü’nün yer aldığı İstanbul- İzmir Otoyolu, 3. köprünün yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle hayata geçirilecek. Ring projesi, Çanakkale Boğazı’na kurulacak köprüyle tamamlanacak.

Marmara Otoyol Ringi’nin iki ayağı İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarının yapımı sürüyor. Projenin üçüncü ayağı Kınalı- Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu olacak.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181