Çankırı kentsel dönüşüm projesi 2. etap kuraları çekildi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından “Çankırı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında inşa edilen projede 163 hak sahibinin konutları kura ile belirlendi.

Kura töreni 5 Şubat 2018, Pazartesi günü Çankırı Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde noter huzurunda çekildi.

TOKİ ile Çankırı Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde yerinde dönüşüm esas alınarak ve hak sahipleriyle uzlaşılarak alandaki yıkımlar gerçekleştirildi. 1. etapta 274 adet konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti. 2. etapta ise inşaatı devam eden projede 39’u 2+1, 124’ü 3+1 planında 163 konutun hak sahipleri bugün çekilen kurayla belirlendi.

Çankırı “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde geleneksel mimarinin kendine özgü güzelliği, modern malzeme ve tekniklerle günümüze taşındı.  Cephelerde zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü kaplamalar, kat silmeleri, cephe ve çatılarda geleneksel Türk evini yansıtan çıkmalar kullanıldı.

Yerleşim alanı, nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181