Çevre temizlik vergisi hesaplama 2019!
Birçok kişinin merak ettiği çevre temizlik vergisi hesaplama 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Çevre temizlik vergisi hesaplama 2019 detayları şu şekilde;
31 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu Genel tebliği kapsamında 2019 çevre temizlik vergisi hesaplama detayları belli oldu. 2019 çevre temizlik vergisi oranı kapsamında konutlara ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 39 kuruş, diğer belediyelerde 29 kuruş olarak hesaplanıyor. 

Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.

İşte çevre ve temizlik vergisi hesaplama 2019 detayları;
Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi:


Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:


İndirimli çevre temizlik vergisi tarifesi:


Çevre temizlik vergisi 2019 detaylarını sizler için derledik. Çöp vergisi hesaplama 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
çevre temizlik vergisi ödeme tarihi 2019 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181