Başkan Turan, Çorum Devane kentsel dönüşüm şantiyesinde incelemelerde bulundu!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan Çorum Devane’de yapımı yüzde 90 seviyesine gelen 142 konutluk kentsel dönüşüm projesinin şantiyesinde incelemelerde bulundu.
 
Kentsel dönüşüm projelerinde bir taraftan kamu menfaatini düşünürken diğer taraftan hak sahiplerinin de mağdur edilmemesi ve köhnemiş alanların da rehabilite edilmesi gerektiğini vurgulayan Turan, “Afetlere karşı riskli, yapı ömrünü tamamlamış konut stoku ile sağlıklı bir çevrede yaşam için gerekli koşulları sağlayamayan mekânsal dokuları dönüştürmeye devam ediyoruz. Çorum’da yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projesi ile bölgede yer alan afet riski taşıyan, niteliğini kaybetmiş ve yıpranmış olan kentsel mekânları, sahip oldukları özgün kimliklere uygun bir biçimde insana ve çevreye duyarlılık gösteren ve afetlere karşı güvenli bir yerleşim birimine dönüştüreceğiz” açıklamasında bulundu.  
 
Şehirleri kimlikleri, gelenekleri, yerleşik demografik yapının kültür ve değerleriyle uyumlu olarak yenilediklerini vurgulayan Turan, şöyle devam etti:  “Çorum’da inşa ettiğimiz kentsel dönüşüm projesini yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışıyla inşa ettik. Dönüşüm alanlarında ikamet eden vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik profilini doğru tanımlayarak, farklı gelir gruplarına dönük sosyal bütünleşmeyi sağlayan proje geliştirdik. Projelerimiz ile tüm ihtiyaçlara cevap veren yeni bir yaşam alanı oluşacak.”
 
Şehre değer katan projeler
İnsanların sosyal hayata katılmalarının, toplumsal huzur ve dayanışma açısından önemli olduğunu belirten Turan, “İdare olarak kentsel dönüşümde bu bilinç ile çalışıyoruz. Yenilenen alanlar, sürdürülebilir sosyal ve kültürel çevrelere dönüşmektedir. Kentsel dönüşümle sadece binalar yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmiyoruz. Çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyoruz. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük ihtiyaç ve beklentileri düşünerek yerleşimleri yeniliyoruz. Kentsel dönüşümle, bölgelerin yaşam kalitesi yükseliyor. Dönüşüm olduğu bölgeye, şehre yeni değerler katıyor” diye konuştu.
 
TOKİ’den Çorum’a 516 milyon TL’lik yatırım
Çorum’da bugüne kadar 5 bin 386 konutun yapımına başladıklarını söyleyen Turan,  “Bu konutlarımızın 4 bin 389 âdetinin inşasını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Sağlık alanında toplamda iki hastane ve iki sağlık ocağı inşa ettik. Ayrıca Çorum’da bugüne kadar, 8 cami, 2 kamu hizmet binası, iki kütüphane ve ekonominin canlanması için 9 ticaret merkezi inşa ettik.

Bu yatırımlarımız ile idare olarak Çorum’a 516 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” dedi. 

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181