Demirkapı'da kentsel dönüşüm başlıyor!
Osmangazi Belediyesi Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçiriyor. Son şeklini alan proje konutları, ticari alanları, sosyal donatı ve yeşil alanları ile Uludağ eteklerinde yer alan Demirkapı Mahallesi'nin çehresini tamamen değiştirecek.

Uludağ eteklerinde toplam 68 bin 929 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, konutları, ticari alanları, yeşil ve sosyal donatı alanları ile Türkiye'ye rol model olacak. Bölgenin coğrafi ve kültürel yapısına uygun olarak hazırlanan projede, 102 blok yer alacak. 234 adet 2+1,28 adet ise 3+1 olmak üzere Demirkapıya mimarisiyle fark yaratan toplam 262 konut yapılacak.

Konutların yanı sıra projede 8 adet ticari alan olacak. Yeşil alanlarıyla ön plana çıkacak olan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 551 kapalı ve 701 açık olmak üzere, toplam 125 araçlık otopark yapılacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Son şeklini verdiğimiz projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayını bekliyoruz. Bakanlığın onaylamasının ardından çalışmaları başlatacağız. Demirkapı Projesi, Uludağ'ın ihtişamını ortaya çıkartacak güzel bir çalışma olacak" dedi. 

Yasin KUTLUCAN/Bursa Kent Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
levent çelik 7 yıl önce

nezaman bitecek buçile başkanım nüliferdekiler gibi yasamak istiyoruz saygılar

banner182

banner181