Denizli'de engelli dostu konut projesi; Pare Projesi
Denizli’de faaliyet gösteren Coldwell Banker Platinum, gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşlara danışmanlık hizmeti veriyor. Denizli’de ev satın almak isteyen engelli vatandaşların taleplerine uygun daire bulmakta zorlanan şirket danışmanları ve yöneticileri, Denizli’de engellilerin hayatını kolaylaştıracak konut projelerinin olmadığını fark etti.  Bunun üzerine bir proje geliştiren şirket yöneticileri, danışmanlığını yaptıkları bazı projelerde engellilere özel daireler inşa etmeyi planladı. Projeyi ilk olarak ASM İnşaat şirketi ile paylaşan danışmanlık şirketi, ASM İnşaat’ın  Merkezefendi ilçesi, Selçukbey mahallesinde inşası süren Pare Projesi’nde bu adımı atma kararı aldı. 

30 dairelik bir konut projesi olan Pare Projesi’nde 3 daire, engelli vatandaşların yaşam standartlarına göre hazırlanacak. Basamaksız bina girişi, engelliye uygun asansörlü otopark ile doğrudan binaya erişim, geniş kapı girişleri, tekerlekli sandalyeye manevra kabiliyeti sağlayacak geniş koridorlar, engelli dostu banyo ve tuvaletlerin bulunduğu daireler engelli vatandaşlara kar amacı güdülmeden satılacak.

 “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZDAN DANIŞMANLIK HİZMET BEDELİ ALMIYORUZ”
Türkiye’de  yaklaşık 8 buçuk milyon engelli vatandaşın bulunduğunu ifade eden  Coldwell Banker Platinum Ofisi Genel Koordinatörü Serra  Akkoç, şirket olarak engelli vatandaşlara sunulan hizmetlerden bedel almadıklarını vurguladı. Engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan konut projelerinin artması gerektiğini söyleyen  Akkoç, “Türkiye’de fiziki engeli olan vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten konut projelerinin hayata geçirilmesi  ve toplumun tüm fertlerini kucaklayan iyi bir hizmetin sağlanması gerekiyor.” dedi. 

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ BU DAİRELERDE YARDIMA İHTİYAÇ DUYMAYACAK”
Denizli’de yaklaşık 50 bin engelli vatandaşın bulunduğunu ifade eden Gayrimenkul Danışmanı Burak Ülkü, bu projenin Denizli’ye örnek olacak bir proje olduğunu ifade etti. Dairelerin ‘Engelliler için Evrensel Standartlar Klavuzu’na göre yapıldığını söyleyen Ülkü, “Daireleri satın alan vatandaşlarımız, başka bir kişinin yardımına ihtiyaç duymadan yaşamını kolaylıkla sürdürebilecek. ” ifadelerini kullandı. 

DENİZLİ’DE BİR İLK OLACAK
ASM İnşaat yöneticileri ise projenin Denizli’de bir ilk olduğunu belirterek, “bu projenin hem Denizli’de hem de Türkiye’de meslektaşlarımıza örnek olmasını istiyoruz. Böyle projelerin çoğalmasını ve engelli vatandaşlarımızın yaşam standardının artmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Haber Denizli

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 6 yıl önce

Engelliye ev başvurusu için ne gerekli

Avatar
Mustafa 6 yıl önce

Engelliye ev başvurusu için ne gerekli

Avatar
Minevver 5 yıl önce

Baş vuru vuru nezaman ve nereye yapılıyor

Avatar
Minevver sasarma 5 yıl önce

Baş vuru vuru nezaman ve nereye yapılıyor

Avatar
Minevver sasarma 5 yıl önce

Baş vuru vuru nezaman ve nereye yapılıyor

Avatar
Minevver sasarma 5 yıl önce

Baş vuru vuru nezaman ve nereye yapılıyor

banner182

banner181