Markalı konut projeleri Denizli'ye geliyor!
Tekstilci kimliği nedeniyle yoğun göç alan kentlerin başında gelen Denizli, markalı konut üretme konusunda da hareketlendi. Sanayiciliğin yanı sıra 50 bine yaklaşan üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan ilde, nitelikli konut talebi de gayrimenkul sektörünü canlandırdı. Sinpaş ve Teknik Yapı gibi ulusal şirketler de rotalarını Denizli'ye çevirdi. Geçtiğimiz yıl 14 bin 977 konutun satıldığı Denizli'de aynca, yerel markalı üreticiler de birbiri ardma proje geliştiriyor.



GÖÇ GELİŞTİRİYOR

Ekonomist dergisinin son sayısında kentteki markalı konut projelerini ele alındığı haberde TSKB Gayrimenkul Değerleme İzmir Şube Yönetici Yardımcısı Sabri Böcekli, Denizli'de yaşanan değişimi değerlendirdi. Yaşanan değişimin nedeninin sanayileşmeyle birlikte yaşanan göç olduğuna dikkat çeken Böcekli, "Denizli'deki bu gelişmenin önümüzdeki dönemlerde aynı ivmeyi koruması bekleniyor. Batı yönünde gelişme gösteren Denizli'de önümüzdeki 3 yıllık dönemde bu gelişmenin yüzde 30-40 seviyelerinde olacağı öngörülüyor" dedi.

YENİ PROJELER YOLDA
Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, "İstanbul, Ankara ve Bursa gibi Türkiye'nin dört bir yanında birbirinden farklı temalı yaşam projeleri geliştiriyoruz. Aqua City Denizli, Ege'nin temalı en büyük yaşam projesi olarak öne çıkıyor. Projenin içinde yer alan sosyal olanaklar ve yaşam alanlarıyla Denizli'yi yepyeni bir konseptle tanıştırıyoruz. Denizli'nin büyüme ve gelişme potansiyeli yeni projelerin de önünü açacak. Proje teslimlerimiz başladığında alacağımız geri dönüşlere göre şehirdeki yeni rotamıza karar vereceğiz" görüşünü paylaştı.

ORTAK PAYDA ÇALIŞMAK
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "Turizm, ' tarım ve sanayi açısından önemli şehirlerden biri olan Denizli ile Teknik Yapı'nın ortak paydasının çalışmak olduğunu keşfettik. Kentte çalışan oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu de bölgeyi avantajlı hale . getiriyor. Buranın bir diğer özeliği de kaliteli konut l alma potansiyelinin oluşması. Anadolu'da Emlak Konut ile birlikte en az bin konuttan oluşan yeni projeler yapmak istiyoruz" diye konuştu.

METREKARE FİYATLARI 3 BİN TLYE YAKLAŞTI
Denizli'de 2013e kadar bin 500 lira seviyelerinde olan ortalama metrekare fiyatları bugün 2 bin 900 TL'lere kadar ulaşmış durumda. Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Uzmanı Emir Sezgin, "2013'te büyükşehir olan Denizli'de bu tarihten sonra gayrimenkul fiyatlarında yüksek oranda artış gözlemlendi. Markalı konutlar açısından da değerlendirdiğimizde Denizli gelişime açık bir bölge. Sümer, Merkezefendi, Cinkaya Bulvarı gibi merkezi semtler öne çıkıyor. Servergazi, Çamlık ve Pamukkale Üniversitesi'nin bulunduğu bölgelerde konut fiyat artışı görülüyor" ifadesini belirtti.

Hürriyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181