TOKİ projeleriyle Denizli modern bir görünüme kavuşuyor!
Vatandaşların talep ve beklentileri doğrultusunda Türkiye'nin tüm şehirlerinde konut ve sosyal donatı projelerine hız veren TOKİ, şehirlerin yenilenmesine; sağlıklı ve sürdürülebilir çevreler oluşturulmasına katkı sağlıyor. TOKİ'nin yoğun çalışma yaptığı iller arasında Denizli de bulunuyor. Kente 865 milyon TL'lik yatırımla 8 bin 244 konut inşa eden TOKİ, 2 milyar TL düzeyindeki yeni yatırım planı doğrultusunda 18 bin konut daha inşa edecek.

6.019 KONUT TAMAMLANDI
Denizli'de yürütülen projelerde farklı ekonomik gelir grubunda yer alan vatandaşların konut ihtiyacına dönük üretim yapan TOKİ, 2017 Temmuz verilerine göre, ağırlıklı olarak yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına dönük üretim yaptı ve 622 milyon TL yatırımla 6.019 konutun inşaatını tamamladı. Denizli'de inşası devam eden 2.225 konut projesinin yatırım bedeli ise 243 milyon TL. Tamamlanan ve inşaatı süren projelerde toplam konut üretim rakamı 35 şantiyede 8.244 olurken toplam, yatırım bedeli 865 milyon TL'ye ulaştı.

2 MİLYAR TL'LIK YATIRIM
Şehirde yeni konut ve yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla bir yıldır kapsamlı fizibilite çalışması yürütüldüğünü söyleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, toplamda 20 bine yakın konut ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti. "Denizli'de 20 bin konut için planlama süreçleri önemliydi. Sosyal konut almakta zorlanan kesimlerin ne kadar konut ihtiyacı varsa, bu ihtiyacı karşılayacak bir potansiyeli Denizli'de oluşturmayı hedefledik" diyen Turan, kentteki konut projelerinin toplam bedelinin 2 milyar TL'ye ulaşacağının bilgisini paylaştı. Denizli ve ilçelerinde yapılacak olan 18 bin 332 konutun 12 bin 500'ünün kent merkezinde olacağını belirten Turan, yapılacak konutların düşük katlı ve çoğunlukla 2+1 planlı olacağını söyledi.

DEPREME KARŞI GÜVENLİ YAPILAR 
TOKİ'nin Denizli'deki projeleri, kentin yenilenmesini de sağlıyor. Özellikle gecekondu bölgelerinin yeniden imarıyla kent, hem daha modern bir görünüme kavuşuyor hem de şehir altyapısının eksikleri giderilerek daha sağlıklı çalışması sağlanıyor. Ayrıca deprem bölgesinde bulunan şehirdeki konutların, olası afet durumlarında yıkılma riskine karşı önlem alınmış oluyor. Şehirde, yeni konut alanlarıyla birlikte sosyal donatı tesisleri de inşa ediliyor. Projeler kapsammda merkez ve ilçelerinde sosyal donatı ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük aile sağlığı merkezleri, sağlık ocağı, 7 engelsiz yaşam merkezi, 2 hastane, bir kamu hizmet binası, 6 cami, 3 pansiyon, spor salonu, 11 ilkokul, 4 lise, 2 büfe ve 13 ticaret merkezi de yer alıyor.

TURİZME KATKI 
TOKİ, Denizli'de yürüttüğü kentsel yenileme çalışmalarıyla bölgenin farklı alanlarının gelişimine katkı sağlıyor TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, kentin termal turizm merkezlerinden Pamukkale Karahayıt'ta inşa edilen konutların ülke turizmine ve ekonomisine Önemli katkı sağlayacak bir aşamada olduğunu vurguladı. Turan, "Karahayıt'ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaptığımız sosyal konut ve tesislerle bölge, termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmeye başladı" açıklamasını yaptı.

YEREL ÇİZGİLER
Gerçekleştirdiği projelere 2014 yılından itibaren uygulamaya aldığı yeni üretim disiplinlerini yansıtan TOKİ, Denizli projelerinde de aynı yaklaşımları benimsiyor. Bu doğrultuda, yöreye özgü geleneksel mimari unsurları projelere yansıtan TOKİ, özellikle binaların cephelerinde geleneksel ve modernin harmanladığı stilize çizgilere yer veriyor. 

TOKİ'nin bir diğer yaklaşımı olan az katlı yapılaşma ile mahalle kültürünün yaşatılmasına katkı sağlama arayışı tüm projelerin tasarım ve kurgusuna yansıtılıyor.

Yerleşim alanlarına eklenen ticaret merkezleri, cami, meydan ve park gibi sosyal donatılarla nitelikli sosyal çevreler geliştirilerek, şehre değer katacak yeni yaşam merkezleri oluşturuluyor. 

TOKİ Haber Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181