Bağlar Belediyesi metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Muradiye Mahallesi’nde 20 yıldır sahipleri tarafından terk edilen ve zamanla metruk haline dönüşerek madde bağımlılığı,fuhuş, insan yaralama ve hırsızlık gibi adli suçların yuvası olan yapı vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla yıkılarak mahalle sakinlerinin kabus dolu günlerine son verildi.  Başkan Beyoğlu,”Bu tür yapılar yerinde dönüşüm projesiyle ne kadar doğru bir karar verdiğimizi ortaya koymaktadır. Gelin hep beraber Bağlar’ı bu çirkin görüntülerden kurtararak yaşanılabilir bir şehir haline getirelim” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR İÇİN KABUS HALİNE GELMİŞTİ

Madde bağımlılığı,fuhuş, çocuk istismarı,insan yaralama ve hırsızlık. Bu binada ne arasanız vardı. Bir mahalle sakininin şu cümleleri tehlikenin boyutunu ortaya koymaya ve anlatmaya yetiyor ;”Burası gece zaten kabus gibiydi. Ancak daha da kötüsü gündüz de çocuklarımız buradan geçerken yüreğimiz ağzımıza geliyordu.”

Muradiye Mahallesi’nde 20 yıl önce malikleri tarafından terk edilen ve zamanla kullanılmayarak harabeye dönüşen 190.sokaktaki metruk yapının yıkımı  vatandaşın yoğun şikayetleri üzerine belediye tarafından gerçekleştirildi. Her türlü kötü alışkanlık ve istismarın meskenine dönüşen yapının yapının Bağlar Belediyesi ekipleri tarafından ortadan kaldırılması en çok mahalle sakinlerini sevindirdi.

YIKIMDAN MEMNUN KALAN VATANDAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler altında gerçekleşen yıkımdan sonra yapının bulunduğu alan temizlenecek. Yaşadıkları çilenin sona ermesinden dolayı sevinçli olduklarını dile getiren mahalle sakinleri, bir buçuk yılda 200’den fazla metruk yapının yıkımını sağlayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

Başkan Beyoğlu ise eski Bağlar bölgesinde bir buçuk yıldır yoğun bir çalışma yürütmelerine rağmen vatandaşlar için çeşitli riskler oluşturan çok sayıda yapı bulunduğuna işaret ederek, bu yüzden yerinde dönüşüm modeliyle hayata geçirilecek olan kentsel dönüşümü tek kurtuluş reçetesi olarak gördüklerini ifade etti.

“HALKIMIZ BU GÖRÜNTÜLERİ HAK ETMİYOR”

Beyoğlu,”Bu bina için yoğun şikayet vardı. Vatandaşlar imza topladı ve bize iletti. Biz de güvenlik güçlerinin talebi ve desteğiyle yıkımı gerçekleştirdik. Bağlar halkı bunları hak etmiyor. Sağlıklı koşullarda yaşamak benim vatandaşımın en doğal hakkı. Bu yüzden gelin el ele vererek bu çirkin görüntüleri tarihe karıştırıp yaşanılabilir bir şehir meydana getirelim. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Devletimiz de proje ile ilgili çalışmaları yaptı ve yapmaya devam ediyor. Halkımızın desteğiyle inşallah bunu başaracağız” dedi.

Bağlar Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181