Diyarbakır Üçkuyular’da 1.024 TOKİ konutunun açılışı gerçekleşti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) yatırımlarının da aralarında 558 milyon lira değerindeki tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ’nin Diyarbakır Üçkuyular’da dar gelirli vatandaşlarımız için yaptığı 1.024 adet konut ve sosyal tesisin resmi açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz.” dedi. Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında, Diyarbakır’da yürüttüğü çalışmalar nedeniyle, “TOKİ İdaremize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Anıtpark’ta, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli havaalanının Diyarbakır'ın turizmine, ekonomisine, ticaretine ve sosyal hayatının canlanmasına ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Diyarbakır Havalimanı'nın, bu yılın ilk 4 ayında 4 bin 450 uçuşla 627 bin yolcuyu ağırladığını bildiren Erdoğan, “Diyarbakır'ı Ankara'ya, İstanbul'a, Antalya'ya, İzmir'e, Bursa'ya ve dünyaya adeta bir adım mesafesinde yakınlaştıran havalimanımızın yeni terminal binasının hayırlı olmasını diliyorum.” temennisinde bulundu.

558 milyon liralık yatırımın açılışı yapıldı
Toplam 558 milyon lirayı aşan yatırımın açılışını gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimden sağlığa atılan adımlarla Diyarbakır'ın yeni bir dönüşüm yaşadığına işaret etti.

Şehre yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, gençlik merkezleri, spor tesisleri, ağız ve diş sağlığı merkezi ve Kocaköy Devlet Hastanesi ile TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlar için inşa ettiği konutların ve sosyal tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı projelerini tamamladığını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kongre merkezi ve iki ilçede hizmet binalarını bitirdiğini, çok sayıda tarımsal destekleme ve hibe projesine imza attığını belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanlığının içme suyu isale hattı ile 7 taşkın koruma projesi inşa ettiğini bildiren Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının trafolar, İçişleri Bakanlığının ise güvenlik güçleri için sosyal tesisler yaptığını ifade etti.

“Onlar yıkar biz yaparız. Farkımız bu.”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının da yol, köprü, üst geçit inşaatlarıyla PTT hizmet binalarını tamamladığını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz geldiğimiz zaman 37 kilometre şu Diyarbakır'da yol varken onu on katına katladık, bire on artırdık, niye? Onlar yıkar, biz yaparız. Farkımız bu. Şimdi ben buradan sesleniyorum, ey benim Diyarbekirli kardeşim, ey benim Kürt kardeşim, yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar, bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar, öldürtmekten başka ne yaptılar? Kardeşlerim, bunlar öldürmek için var, bunlar şehit etmek için var, biz ise bu ülkede, 'Bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir' inancından hareketle biz hep bunu yaptık ve biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik.”

“Kimse açıkta kalmayacak, herkes evini, mekânını bulacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonların yapıldığı yerlerde, çarpık yapılaşmanın yaşandığı binaların yıkılıp yeniden yapılacağını, diğer yerlerde de hasarın derecesine göre çalışmaları gerçekleştirerek, yaraları saracaklarını vurguladı. Kimsenin açıkta kalmayacağını, herkesin bu yeni yerlerde evini, mekânını bulacağını belirten Erdoğan, “Hiç merak etmeyin bu devlet adildir, endişeniz olmasın.” dedi. Van depreminde yıkılan evlerin yenilerinin yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erciş'te, Edremit'te, Van Merkez'de yapılanların aynısının şimdi de operasyon bölgelerinin tamamında yapılacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, “TOKİ Diyarbakır’da 13 bin 400 konut inşa etti”
Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında, TOKİ’nin Diyarbakır’da 13 bin 400 konut yaparak hak sahiplerine teslim ettiğini belirterek, “TOKİ İdaremize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Diyarbakır'da açılışını yaptıkları en önemli eserin Diyarbakır Uluslararası Havalimanı olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, havalimanının yaklaşık 270 milyon liraya yapıldığını, Doğu'nun ve Güneydoğu'nun tek körüklü köprülü uluslararası havalimanı olduğunu bildirdi. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla geçen ay Erbil ve Kıbrıs'a doğrudan seferlerin başladığını, ilerleyen günlerde de yurt dışında farklı noktalara Diyarbakır'dan doğrudan seferlerin yapılacağını açıkladı.

Diyarbakır'ı yakıp yıkanların, çukurlar kazanların bir kez daha yaptıklarından pişman olacaklarını vurgulayan Yıldırım, şehre son 14 yılda yapılan hizmetlerin tutarının 25 milyar lira olduğunu söyledi.

TOKİ Başkanı Turan, Üçkuyular şantiyesini inceledi
Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde katılan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, törenin ardından TOKİ’nin Üçkuyular şantiyesine giderek incelemelerde bulundu. Turan çalışmaları yerinde denetleyerek bilgi aldı.

TOKİ’den Diyarbakır’a 1 milyar 742 milyon liralık yatırım
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Diyarbakır’da toplamda 1 milyar 742 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. 13 bin 417 konut uygulamasının yanı sıra; 7 hastane, 14 ilköğretim okulu, 10 lise, 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, 24 spor salonu, 3 sağlık ocağı, 2 aile sağlık merkezi, 1 dini ihtisas merkezi, 15 ticaret merkezi, 1 sosyal tesis, 1 pansiyon, 2 kreş, 1 kütüphane, 8 cami, 2 eczane ve 3 ısı merkezi inşa etti.

TOKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181