Düzce Eski Sanayi'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin çehresinin değiştirmek için attığı adımlardan biri olan Sanayi Çarşısının kentsel dönüşüme girmesi için başlatılan çalışmalar neticesinde paydaşlara uygulanacak "Forum Düzce Projesi" tanıtıldı. 

Düzce Belediyesi tarafından Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde sanayi çarşısında yapılacak olan kentsel dönüşümde uygulanacak olan projenin lansmanı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TSO Başkanı Tuncay Şahin, meclis üyeleri, siyasi parti il başkanları ve STK Başkanları, esnaf ve mülk sahipleri katıldı. 

Geçtiğimiz aylarda eski Sanayi Çarşısı genelinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmenin ilk adımı olan Uzlaşma Ofisi açılmıştı. Kentsel dönüşümü gerçekleştirecek olan Turkmall firması açılan ofiste 482 hak sahibi ve 262 dükkânın mülk sahibi ile görüşmeleri sürdürmeye devam ediyor. Uzlaşma ofisi çalışmalarına devam ederken bir yandan da proje ortaya çıkarıldı. 

“TEK KAZANCIMIZ SİZLERİN MEMNUNİYETİDİR”
Eski sanayi çarşısı kentsel dönüşüm tanıtım toplantısında konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, eski sanayi çarşısının taşınması üzerine çalışıyoruz. Önem verdiğimiz iki konu var. Birincisi Düzce’nin çok güzel kalıcı bir eser kazanmasıdır. Düzce’ye bu eseri kazandırmak istiyoruz. Bu projemiz çok yüksek maliyetli bir yatırım. Orada dükkânların değeri çok fazla yok ama arazi değerli. Bu yapılanmada mülk sahiplerinin kârlı çıkması da ikinci isteğimizdir. Düzce Belediyesi olarak bu tür projelerde kazancımız sizlerin memnuniyetidir” ifadelerinde bulundu. 
Projenin detaylandırılmasını istediklerini ve projeyi beğendiklerini kaydeden Başkan Özlü, “Yer ve mülk sizin. Şimdiki halini ve projede haline bakalım ve öyle karar verelim. Bir süre önce açtığımız uzlaşma ofisimizde sizlerle görüşmeler yapılıyor. Uzlaşma ofisinde aktif bir yönetim sergileyeceğiz. Sizlerle görüşülecek ve kararınızı verdikten sonra projeye başlanacak. Düzce’mize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“BU PROJEDE OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ”
Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyyüpoğlu, lansman toplantısında yaptığı konuşmada, “ Muhittin Coşkun ekibi ile birlikte sizleri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Türkiye ve dünyada 10 Milyon metrekareden fazla projeye imza attık. Yaklaşık 25 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bilkent Alışveriş Merkezi, İstanbul, Gaziantep, Ankara gibi birçok şehirde vizyoner önder projeler yaptık. Cadde Sakarya’yı Sayın Belediye Başkanımız da ziyaret etti. Düzce’ye daha güzel bir proje yapmakta karar kıldık. Forum Düzce basit ama vizyoner bir projedir. Şehrin kalbini yeniden yaratıyoruz. Meydanlar, yaya yürüme alanları, otoparkları ile şehrin görüntüsünü ve albenisini artıracak bir proje yapacağız. Düzce turizm açısından da potansiyelini artıracak. Birçok marka da bu projede yer alacak. Hem alışverişin hem ticaretin olduğu bir alan olacak. Çevreci olacak. Konfor bozulmadan sıfır atık sistemi olacak. Elektrikli bisikletler ve scooterlar olacak. Düzce için de bir şans. Böyle bir projede olmaktan dolayı da mutluyuz” şeklinde konuştu.

DÜZCE’NİN KÜLTÜREL ÖZELLİKLERİ YAPILARDA YANSITILACAK 
Konuşmaların ardından Proje Mimarı Öznur Çakır projeyi sunumunu gerçekleştirdi. Yaya, araç sirkülasyonu, yeşil alanlar, iklim şartları, yakın çevre yapılaşmaları, nüfus dağılımları, turizm alanlarında analizler yaptıklarını kaydeden Mimar Çakır, “ Projede tüm dükkanların önünde açık ve kapalı otoparklar olacak. Alt katlarda dükkanlar bulunacak, üst katlarda da konut alanlarımız olacak. Konutlarda modüler bir sistem düşünerek her ihtiyaca cevap vermek istedik. Konutlarda Düzce’ye ait bir kurgu üzerinde çalıştık. Düzce’nin geleneksel, kültürel özelliklerini aldık, cephelerde bunu yansıttık. Konuralp evlerinin cepheleri, Batı sur duvarı, Atlı Kapı, Antik Tiyatro, Karaçalı Orhangazi Cuma Camii, Sarıkaya Mağarası formlarını soyutlaştırdık ve modernize ettik” dedi.

KÂRLI YATIRIM
Uzlaşma Yönetimi Başkanı Mehmet Altunhan; “Uzlaşma yönetimi yarından itibaren artık çalışmaya başladık. Oranlar belirlendi. Süratle sözleşmeler yapılarak projeye başlanacak.  Dükkân almak isteyene yüzde 70 konut olarak yüzde 100 oranlar belirledik. Sizleri Uzlaşma Ofisine davet ediyoruz” diye konuştu. Düzce Forum sunumunun yapılmasının ardından soru cevap bölümüne geçilerek soru işaretleri ortadan kaldırıldı.

Düzce Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181