Başkan Recep Gürkan dönüşüm projelerini yerinde inceledi!
Her sabah bir mahalleye giderek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Gürkan’ın bu seferki durağı 1. Murat Mahallesi oldu. Birinci Murat’a bulunan bir kafede, mahalle sakinleriyle bir araya gelen Gürkan, vatandaşların sorunlarını dinledi. 1. Murat, Fatih ve Kocasinan Mahallerini yakından ilgilendiren Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Nasıl bir kentsel dönüşümün istedikleri hakkında da vatandaşların önerilerini dinleyen Gürkan, “Bu kenti birlikte yönetiyoruz. Sizlerin önerileri, talepleri bizim için çok önemli. Bu plan sizlerle birlikte yapılacak. Benim için önemli olan sizlerin daha sağlıklı, daha konforlu ve daha teknolojik bir ortamda yaşamanız” dedi.

Gürkan, Edirne Belediyesi’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler hakkında da bilgi verdi. Edirne’ye geleceğe taşıyacak olan projeleri Başkan Gürkan’dan dinleyen mahalle sakinleri yapılan çalışmaları yerinde görmek istedi.

Bunun üzerine Başkan Gürkan, vatandaşlarla birlikte ilk olarak EDİKAB tarafından yapılan Edirne Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri’ne gitti. Çevreye zarar veremeyecek, ekolojik dengeyi bozmayacak olan bu tesislerin Edirne’deki 60 yıllık vahşi depolamaya da son vereceğini ifade eden Gürkan, tesisin işletme ihalesinin ise geçtiğimiz günlerde yapıldığını ve ihaleyi kazanan firma ile de sözleşmenin imzalandığı söyledi.

Söz konusu tesisle Edirne Halkı’nı hem büyük bir utançtan kurtardıklarını hem de Edirne Halkı’nın bu tesisten para kazanmasını da sağladıklarını ifade eden Gürkan, “EDİKAB, 29 yıllığına işletmesini yapacak olan firmanın cirosundan yüzde 10 kar kazanacak, bertaraf ücreti ise ödemeyecek. Edirneliler, hem daha sağlıklı koşullarda yaşayacak, hem de bu işten kar sağlayacak. Edirne’nin parası cebinde kalacak” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, daha sonra mahalle sakinleriyle birlikte Kayalı Barajı’nda gelen suyu arıtması amacıyla yapı devam eden İçme Suyu Arıtma Tesisleri ve halen hizmet veren İçme suyu Arıtma Tesisleri’ni vatandaşlarla gezdi ve işlemler hakkında bilgi verdi.

Gürkan, son olarak da mahalle sakinleriyle birlikte  Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kısa süre önce çalışmalarına başlanan ve Trakya Üniversitesi ile Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ni birleştirecek olan 50 metre genişliğinde 1,5 kilometrelik yeni yolun yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi arasındaki yolda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Gürkan, söz konusu alanda yürüyüş yolu, araç yolu, bisiklet yolu ve ambulans yolu yer alacağını ifade etti. Edirne Belediyesi’nin çalışmalarını yakından inceleyen mahalle sakinleri, Edirne’yi geleceğe taşıyacak projeler için Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

Edirne Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181