Elazığ Toplu Kentsel Dönüşüm projesinin ihalesi 18 Ekim'de!
Elazığ'da toplu olarak yapılması planlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Toplu Kentsel Dönüşüm projesinin rezerv alanı ihalesinin 18 Ekim'de yapılacağı, bu ihalenin ardından da temel atılarak binaların yapımına başlanacağı açıklandı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, gazetemize yaptığı özel açıklamada, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek şunları söyledi: "Bilindiği gibi ilimiz Cumhuriyet Mahallesi Sarı Kümeevlerve Beyazevler olarak isimlendirilen bölgede toplu kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyordu. Bu çalışmalar kapsamında hak sahiplerinin görüşleri alındı. Bakanlık ile görüşmeler yapıldı. Talep ve öneriler değerlendirildi. Artık bu çalışmalar tamamlandı ve Allah nasip ederse binaların yapımı aşamasına gelindi. Bu iş için ilk olarak binaların yapılacağı rezerv alanının ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu ihalenin ardından da hak sahiplerinin binalarının yapımı işine başlanacak. Bakanlığımız ile sürekli olarak diyalog halindeyiz. Hak sahiplerinin taleplerini almıştık. Buna göre binaların planlamaları yapılacak. İlimizin deprem kuşağında yer almasından dolayı bu yapılacak binaların depreme dayanıklı, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kullanış olacaklarını söylüyoruz.

Projede her hangi bir sıkıntı yok. Yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. İnşaat çalışmalarına başlanmasının ardından Bakanlığın talimatları doğrultusunda verilecek süre zarfında binaların bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi sürecine geçilecek."

Belediye Başkanı Yanılmaz, ilde münferit başvuruların değerlendirilmesi ve talebin kabul edilebilir bulunması sonucunda birçok mahallede kentsel dönüşüm kapsamında birçok binanın yıkılıp yeniden yapıldığını, bu tür çalışmaların da bundan sonraki süreç içinde de devam edeceğini söyledi. 

Haber Kent Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181