Elazığ Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!
TOKİ, tarafından Elazığ’da 30 bin metrekarelik alanda yapılacak olan Millet Bahçesi’nin ihalesi gerçekleştirildi.

Hükümetin ikinci 100 günlük icraat programı kapsamında yürütülen millet bahçeleri çalışmaları hızla devam ediyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bu kapsamda millet bahçeleri yapımı için ihalelerine hızla devam ediyor. Elazığ’da içerisinde millet kıraathanesinin de olacağı millet bahçesinin ihalesi 28 Ocak Pazartesi günü yapıldı.

Elazığ-Malatya karayolu üzerinde, Atatürk Caddesi ve Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi’nin kesişim noktasında bulunacak Elazığ Millet Bahçesi, vatandaşların yeşille bulaşabileceği, sosyal aktivitelerini gerçekleştireceği ve rahatça vakit geçirebileceği merkezi bir konumda olacak.

İçerisinde yürüyüş parkurlarının, tematik bahçelerin, etkinlik alanlarının, seyir teraslarının olacağı Elazığ Millet Bahçesi, toplamda 30 bin 616 metrekarelik alanda yapılacak.  

Millet Bahçesi içerisinde ayrıca bin 500 metrekarelik alanda da Şehitler Meydanı yapılacak. Millet bahçesinin temel bileşeni olarak, her yönden algılanacak biçimde tasarlanan Şehitler Meydanı, bu yönüyle manevi anlamını da güçlendirecek şekilde tasarlandı.

435 metrekarelik Millet Kıraathanesi
Elazığ Millet Bahçesi projesi içerisinde, 435 metrekarelik alanda millet kıraathanesi de yapılacak. Millet kıraathanesinin içerisinde okuma salonları, kütüphane, dinlenme alanları, gibi donatılar olacak. 305 metrekare kapalı alanı, 130 metrekare terası olacak millet kıraathanesinde kitap okuyup ders çalışacak öğrenciler, ücretsiz internet ve ikramlardan yararlanacak.

Millet bahçesi içerisinde yer alan tematik bahçelerin bitkisel peyzaj tasarımında Lale, Sümbül, Güller, Mevsimlik Çiçekler ve yer örtücüler kullanılacak.

Her mevsim güçlü bir bitkisel peyzaj dokusu sunacak olan millet bahçesinin bu özel siluetini yansıtmak üzere, bin 300 metrekarelik alanda yansıtma havuzu yapılacak. İşlevsel olarak,  bilhassa yaz aylarında serinlik sağlayacak su yüzeyi, aynı zamanda millet bahçesinde yer verilen manevi anlamı ve onun görsel kalitesini gösterecek.

Elazığ Millet Bahçesi’nde koşu, yürüyüş ve gezinti parkurunun kenarında, millet bahçesinin girişlerine yakın noktalarda 5 adet çeşme yapılacak.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181