TOKİ Elazığ Cumhuriyet'te 277 konutun ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında, Elazığ Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilecek 277 konutun ihalesi yapıldı.

16 Ekim 2017, Pazartesi günü gerçekleştirilen ihalede ayrıca altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor. Konutların 70’i 2+1, 207’si ise 3+1 planında inşa edilecek.Elazığ Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ ile Elazığ Belediyesi arasında imzalanan protokolle hayata geçirildi. Çarpık yapılaşma bulunan ve yeterli sosyal donatı olmayan alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı.  21,69 hektar olan proje alanında 1.440 konut, 6 dükkân ve sosyal tesis yapımı tasarlandı. İlk etapta hazineye ait rezerv alanda 277 konut inşa edilerek hak sahiplerinin tasfiyesi planlandı.

Modern mimari tarzda inşa edilecek projeyle yerleşim alanı; dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdulkadir yilmaz 6 yıl önce

Nasil başvurabiliriz

banner182

banner181