14 ülke gayrimenkulde bu yılı 'Türkiye yılı' ilan etti!
Son dönemde yabancıya konut satışındaki yükselişle dikkat çeken Türk gayrimenkul sektörü, yurtdışındaki başarı hikâyesine kaldığı yerden devam ediyor. Yabancılara konut satışı, ilk iki ayda 6 bin 489 adede ulaştı. Geçen yılın ocak-şubat döneminde 3 bin 471 adet konut yabancıya satılırken, bu da yüzde 87'lik artışa işaret etti. Türkiye'nin yabancılar için sunduğu yüksek potansiyel, gayrimenkul danışmanlığı firmalarının da dikkatini çekmiş durumda. Bu firmalardan ERA'nın Avrupa Başkanı François Gagnon, Avrupa'da 'Türkiye yılı' ilan ettiklerini açıkladı. Gagnon, "Türkiye'nin özellikle sahil kesimleri Nice'ten ve Cote d'Azur'den hem daha kaliteli hem de daha ucuz. Almanya ve Hollanda gibi Türk nüfusun yoğun olduğu bölgelerin yanı sıra İskandinav ülkelerinden de Türkiye ile ilgili çok ciddi talep alıyoruz. Türkiye bugün gayrimenkulde Avrupa'nın parlayan yıldızı" dedi.

50 BİN SATIŞ HEDEFİ
ERA Türkiye Genel Müdürü Can Özatay da geçtiğimiz yıl içinde yabancılara yapılan konut satışının 40 bin civarında gerçekleştiğini hatırlatırken, "Yabancıya konut satışında bu yıla da oldukça hızlı bir giriş yaptık. Yıl sonunda 50 bin adetlik bir satışa ulaşacağımızı öngörüyoruz. Burada yaklaşık yüzde 5'lik bir pay almayı hedefliyoruz. 2019'da hedefimiz 2 binden fazla yabancı bireysel yatırımcıya Türkiye'den gayrimenkul satmak" diye konuştu.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181