2015 yılı toplam inşaat harcamaları 175 milyar TL!
Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), 2016'nın ilk çeyrek dönemine ait Türk Yapı Sektörü Raporu'nu açıkladı. Sonuçlara göre 2015 yılında toplam inşaat harcamaları 175 milyar TL'ye ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 7,8 oıanmda artış gösterdi. Kamu inşaat harcamaları yüzde 8,4 oranında büyürken, özel sektör yüzde 1,2 oranında küçüldü. Yabancıların Türkiye'den konut alma oranları ise düştü.

Rapora göre Türkiye ekonomisinin toplamda yüzde 4 büyüdüğü 2015'in döıdüncü çeyreğinde büyüme yüzde 5,7'ye ulaştı. Buna karşın Tüıkiye ekonomisinin lokomotifi olarak görülen inşaat sektörü 2015'te sadece 1,7 oranında büyüdü. İnşaat sektörünün dördüncü çeyrekteki büyümesi ise yüzde 5,4 olarak kayıtlara geçti. Bu büyüme içinde büyük rolü bulunan kamu inşaat harcamalarının 2015 yılında biı önceki yıla kıyasla yüzde 8,4 büyüme gösteıdiği gözlemlendi. Özellikle sadece kamu inşaat harcamalarında son üç çeyrek dönemde gerçekleşen büyümenin nedenleri arasında 2015 yılının ikinci yarısında yapılan iki genel seçimin olduğu düşünülüyor.

Dokuz Sütun Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181