2016 konut satışlarının son aylarında rekor bekleniyor!
Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde ağustosta 114 bin 751 adet konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 41, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 artış gösterdi. 15 Temmuz darbe girişimiyle büyük darbe alan satışlar temmuz ayında 81 bin 343 olarak gerçekleşmişti.

Emlak Konut GYO, yüklenicileriyle birlikte hem sektörün darbe girişiminden yara almadan çıkması hem de ekonomiye güç kazandırmak için konutta 'tarihi' bir kampanyaya başlamıştı. Faizi 0.70'te sabitleyen kampanya, vadeyi 120 aya uzatmıştı. Ardından Gyoder ve pek çok firma da benzer kampanya uygulama yoluna gitmişti. Sektörün önde gelen isimleri kampanyanın hem ekonomiye, hem de tüketiciye güveni tazelediğini ifade ediyor. Süresi uzatılan kampanya ve yeni lansman yapan projelerle birlikte yılın son aylarında yeni bir rekor bekleniyor.

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 oranında artış göstererek 36 bin 458 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 31,8 olarak gerçekleşti. Diğer konut satışları ise Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 oranında artarak 78 bin 293 oldu.

Milliyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181