'2016'nın ikinci yarısında konut fiyatları artacak!'
İnşaat sektörünün önde gelen isimleri Mehmet Okay, Ali Dumankaya, Altan Elmas ve Ziya Yılmaz döviz ve banka faizinin konutun yerini hâlâ tutmadığını dile getirdiler.

ANT YAPI BAŞKANI MEHMET OKAY: Yaklaşık yüzde 25'lik artış bekliyorum
2016 sonuna kadar ev fiyatlarının enflasyon oranının üzerinde artmasını bekliyoruz. Çünkü 2015'te yansıtılmayan zamlar, bu yıl yansıtılacaktır. Dövizin de seyrine göre yaklaşık yüzde 20-25'lik artış olacaktır. İstanbul'da arsa geliştirilemiyor ve merkezi bölgelerdeki arsa fiyatları çok yüksek. Bu da fiyatları yükseltiyor.

DKY BAŞKANI ALİ DUMANKAYA: Kalite varsa artış olur
Tip imar yönetmeliğinin bazı maddelerinin iptaliyle 2016 sonuna kadar ruhsat alamayan projelerin satılabilir alanları azalacak. Bu dolaylı yoldan konut fiyatını yükseltecek. Firmalar gelecekteki fiyat artışlarının bir kısmını bu yıla yansıtacaktır. Ayrıca müşteriler artık daha fazla konfor ve kaliteli malzeme istiyor. Bu da ister istemez fiyatları yükseltiyor.

SUR YAPI BAŞKANI ALTAN ELMAS: Kısa zamanda yükselir
Maliyetlerdeki artış, önümüzdeki aylarda yavaş yavaş ev fiyatlarına yansıyacaktır. Yılbaşından sonra asgari ücrette yapılan artış da maliyetlerde yaklaşık yüzde 12'lik artışa neden oldu. Bu artış kademeli olarak konut satışlarına yansıyor. Öte yandan yatırımcıları zorlayan bir başka konunun arsa sıkıntısı olduğunu söyleyebilirim.

DAP YAPI BAŞKANI ZİYA YILMAZ: Enflasyonun üstüne çıkar
Önümüzdeki süreçte konuta talep yoğun olacak. Ev fiyatlarında enflasyonun üzerinde artış olacağını öngörüyoruz. Dövizin ani iniş-çıkışlarmdan ürken, banka faizlerinde de aradığını bulamayanlar konuta yöneliyor. Parasını banka faizi yerine gayrimenkule yönlendiren yatırımcı üç-dört misli fazla kazanıyor.

Şebnem BER/Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181