'2017'nin ilk çeyreğine kadar 2.500 konut hayata geçireceğiz!'
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkeye ve Türk milletine güvenle yatırımlarını artırarak sürdürmeyi, ülkenin büyümesine ve istihdama katkı sağlamayı istediklerini söyledi. Elmas, "2017'nin ilk çeyreğine kadar 2 bin 550 konutluk projeyi hayata geçireceğiz. 1.6 milyar liralık arz yapacağız. Her şeye rağmen yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Elmas, 6 projede 2 bin kişilik istihdam yarattıklarını belirterek, "Dolaylı istihdam çok daha yüksek olacak" dedi. Elmas, şu anda toplamda yürüttükleri 3 bin 200 konut ve ofislikbir portföyleri olduğunu ve bunun süreklilik arz ettiğini kaydederek, bir taraftan teslimat yaparken diğer taraftan yeni projelerin eklendiğini söyledi. Bu yıl boyunca İdilia, Tilia, Axis İstanbul ve Vitrin projelerinden ofis ve konutları teslim ettiklerini anımsatan Elmas, "İlk 9 ayda 551 konut satışı gerçekleştirdik. 2016 hedefimiz 1.300 konut ve ofis teslim etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bir de AVM teslim ettik" ifadelerini kullandı.

1.300 KONUTLUK YATIRIM
Elmas, 2016'daki konut satış hedeflerinin 850 adet olduğunu kaydederek, "Son çeyrekteki 1.300 konutluk 4 projenin toplam değeri 1 milyar lira" dedi. Gelecek yılın mart ayında Emlak Konut GYO'nun ihalesinden kazandıkları Bahçekent'i hayata geçireceklerini dile getiren Elmas, burasının 1.250-1.300 konutluk olacağını bildirdi. Elmas, 2017 Ocak'ta MersinGülnar'da Elmalı RES projelerini devreye alacaklarını, ancak gayrimenkulun her zaman kendileri için ilk planda olduğunu söyledi.

İlk 9 ayda yüzde 15 büyüdük
Elmas, ilk 9 ayda yüzde 15 büyüdüklerini ifade ederek, sadece konutlardan 310 milyon lira ciro yaptıklarını söyledi. Yılsonu 600 milyon lira ciro hedeflediklerini belirten Elmas, "Geçen yılki ciromuz 535 milyon liraydı. 2017 için ciro hedefimiz ise 730 milyon lira" şeklinde konuştu. Sur Yapı'nın 24 yılık birfirma olduğunun altını çizen Elmas, "Üretimden satış geliştirmeye ve pazarlamaya bütün süreci kendimiz yürütüyoruz. Bu yüzden İstanbul'un farklı ilçelerinde rahat bir şekilde proje hayata geçirebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 


Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181