'2018'de 1 milyon 500 bin konut satışı hedefliyoruz'!
GYODER Başkanı Feyzullah YETGİN: Türkiye gayrimenkul sektörü dinamik bir sektör. Ülkemizin demografik yapısı ve ekonomik gelişmeleri göz önüne alınıp dünya ile kıyaslandığında sektörün daha çok potansiyel içerdiğini söyleyebiliriz. Kentsel dönüşüm, nüfus artışı, göçler, ticari faaliyetlerdeki artış ve pazarların, beklentilerin değişmesi gibi sebeplerden dolayı sektörde özellikle konut segmentinde ihtiyaç devam ediyor. Dolayısıyla yapı ruhsatlarındaki artışların da süreceği kanaatindeyiz. Dernek olarak sektörün kurumsallaşması için çalışıyoruz. Sektör her yıl katlanarak büyümeye devam ediyor. Konutta 2017'yi 1 milyon 409 bin satışla kapadık, 2018'de hedefimiz 1 milyon 500 bin satış. Dernek olarak geçtiğimiz yıl verilen teşviklerin devam etmesini, sektörün desteldenmesini beldiyoruz. Farklı KDV oranları var sektörde. Tek bir KDV oranı uygulanmasını ve bunun da tabana yayılmasını istiyoruz.



YABANCIYA KONUT SATIŞINDA YÜZDE 22,2 ARTIŞ OLDU
Yabancı ülke vatandaşlarına yapılan konut saûşlan geçen yıl yüzde 22,2 artış kaydetti. Özellikle yılın son çeyreğinde satışların oranı yüzde 40'ı geçti. Talebin büyük bir bölümü Araplardan geldi. En yüksek satış, 3 bin 805 konuda Irak vatandaşlarına yapıldı. 3 bin 345 konutla Suudi Arabistan ikinci, 1.69 l'le Kuveytliler üçüncü sırada yer aldı. Bu ülkeleri bin 331'le Rusya ve bin 78 konuda Afganistan vatandaşlan izledi. 

Dünya Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181