'2019 yılının parlayan yıldızı 'Güney Marmara' bölgesi olacak'!
Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, konut sektörünün 2019 yılından umutlu olduğunu belirtti. Barman, “Dünyada ekonomik anlamda bir problem var. Konut sektöründe Türkiye’de de bir daralma yaşanıyor. Bu daralmanın arkasında hiç şüphesiz kurlardaki ve konut kredi faizlerindeki artış var. Son dönemde konut kredi faizlerinin 3 kamu bankası tarafından hükümet müdahalesi ile kritik eşik olan 1 puanın altına çekilmesi, konut satışlarını tekrar artıracaktır. 2019 yılının iyi olacağını tahmin ediyoruz. Yerel seçimlerden sonra konut satışlarının artacağını düşünüyoruz.” Dedi.

Bugün başta Körfez ülkeleri olmak üzere Türkiye’nin Ortadoğu’da bilenen en büyük konut markalarından biri haline gelen Beyttürk, Yalova ve çevresinde gayrimenkul projeleri üreterek Irak, Ürdün, Suriye, Dubai, BAE, Katar, Bahreyn veya Lübnan gibi çok sayıda körfez ülkesi tarafından konut alımında tercih ediliyor. 2019 yılında yabancıya konut satışının daha da artarak yıllık 10 milyar dolara ulaşacağını ve 50 bin seviyelerini aşacağını tahmin ettiğini belirten Barman, “2018’in kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarında yüzde 27 oranında bir azalma yaşandı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85.7’lik bir daralma gerçekleşti. Bu daralmanın arkasında artan konut kredisi faizleri var. Ancak konut satışlarındaki olumlu gelişme ise yabancılara satışlardır. Bir önceki yılın aynı ayına göre yabancılara konut satışı %117.1 oranında artarak 4 bin 672 oldu. Ülke uyruklarına göre yine en çok konut satışı 3 bin konut ile Irak vatandaşlarına yapıldı. ”Dedi.

“2019 Yılının Parlayan Yıldızı “Güney Marmara” Olacak”
Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “2019 yılının parlayan yıldızı ‘Güney Marmara’ bölgesi olacak” dedi. Barman: “Konut alımında özellikle yabancı yatırımcıların Bursa ve Yalova bölgelerine kaydığını görüyoruz. Bu durum Marmara bölgesinin güney kısmında yer alan Yalova, Balıkesir ve Çanakkale’nin, İstanbul, Bursa ve İzmir gibi metropollere yakın olmasından kaynaklanıyor. Osmangazi köprüsü sonrasında Yalova ve Bursa’da satışlar arttı. Yeni organize sanayi ve konut alanları ile geleceğin yıldızı Güney Marmara olacak.” Dedi.

“Arap Yatırımcılar Mülk için Yalova ve Bursa’yı Tercih Ediyor.”
Muhammet Uğurcan Barman, başta Kuveyt olmak üzere Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Yalova ve Bursa modern evlerine büyük ilgi olduğunu söyledi. Barman, Arapların bu şehirlerin havasını ve yemeklerini çok sevdiklerini, tarihi ve turistik mekânlara büyük ilgi duyduklarını ifade etti.  

Konut sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkat çeken Barman: “Hükümetin son dönemlerde yaptığı düzenlemeler ile hem ihracat yapıyoruz hem de mal bizde kalıyor. Buraya gelenler ülkeye döviz getiriyor, alışveriş yapıyor. Kısacası bu işten herkes karlı çıkıyor. 2019 yılında da belirlediğimiz satış hedeflerini tutturacağımıza inanıyoruz" dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181