'2023 hedeflerine ulaşma yolundaki en büyük destek inşaat sektöründen geliyor'!
Türkiye'nin 2023 hedeflerinin millet meselesi olduğunun altını çizen KONUTDER Başkanı Altan Elmas, "2023 hedeflerini hükümet meselesi olarak değil devlet meselesi olarak topyekûn sahiplenmemiz gerekiyor" dedi. 2023 hedeflerine ulaşma yolundaki en büyük desteğin ise inşaat sektöründen geldiğini belirten Başkan Elmas, "250'den fazla alt sektörü besleyen inşaat birçok sektörü harekete geçiriyor. Demir, çelik, kimya, çimento, mobilya, beyaz eşya, tekstil gibi birçok sanayiye inşaat sektörü cansuyu oluyor" dedi.

20 YIL CANLILIK SÜRER
2017 yılında da gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürdüğünün altını çizen Başkan Elmas, "Sektörümüzün bu yıl yüzde 6-7 büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Ekonominin inişli çıkışlı olduğu dönemlerde projektörler hemen bizim sektöre dönüyor. Satış rakamları mercek altına alınıyor. Ancak kısa vadeli düşünmemek gerekli" dedi. Gayrimenkul sektörünün darbe girişiminde bile küçülmeyen tek sektör olduğunu hatırlatan Elmas, "16 Temmuz'da bile daire satışı yapıyorsak hem Türkiye ekonomisine hem de sektörlerimize inanmaya devam etmeliyiz. Türkiye'nin en önemli gündem maddesi kentsel dönüşüm bir yandan sektöre canlılık katmaya devam ediyor. Çünkü önümüzde dönüştürülmesi gereken 7.5 milyon konut var. Sektörde en az 20 yıl bu canlılık devam eder" diye konuştu.

FİNANSAL FERAHLIK
2017 yılında KGF'nin devreye girmesiyle finansal açıdan sektöre bir rahatlık geldiğini aktaran Elmas, şöyle devam etti: "KGF, menkul kıymetleştirme ve gayrimenkul sertifikaları gibi alternatif finansman modellerinin daha etkin kullanılması sektöre fayda sağlayacaktır. Ayrıca sektörün bir ihtisas bankasına ihtiyacı var. Konut sektörünü takip eden, sektörün sorunlarıyla dertlenen bir banka, proje finansmanlarını daha verimli çözebilir. Tüm bu gelişmeler ise sektörü tamamen bankalara bağımlılıktan kurtarır, geniş hareket kabiliyeti kazandırır."

YABANCIYA SATIŞ 10 MİLYAR $ OLACAK
Yabancıya satışları teşvik eden düzenlemelerin meyvesinin 2018'de görüleceğini anlatan Başkan Elmas, "Buna gayrimenkul sektörünün yurtdışında katıldığı fuarların ve yatırımcılarla gerçekleşen buluşmaların da önemli katkısı oluyor. Ayrıca Körfez Bölgesi başta olmak üzere Türkiye, Asya'dan Kuzey Afrika'ya kadar önemli bir coğrafya için güvenli liman anlamına geliyor. Yüz milyonlarca insanın Türkiye'ye gönül bağı bulunuyor" dedi. Elmas, "Yabancıya satıştaki yükseliş, gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisine katkısının genişleyerek devam ettiğinin en önemli göstergesidir. Sektörün EximBank imkânlarından faydalanmasının önü açıldığı takdirde yabancıya konut satışı daha da artarak yıllık 10 milyar dolara ulaşacaktır" dedi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181