3S Kale her yıl 2 proje üretecek!
Kale Kilit'in kurucusu Sadık Özgür'ün girişimcilik hikayesini takip eden kızları Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sedakat Özgür, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren '3S Kale' markasını yarattı. 2011 yılında 3S Kale Holding'in temellerini atan kurucular, her yıl 2 yeni gayrimenkul projesi geliştirmek ve jeotermal enerjiye yatırım yapmayı hedefliyor. 3S Kale Holding'in yatırımlarının ve yakın dönem projelerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan 3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün, "Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda seçkin ve fark edilir işlere imza atmayı amaçlıyoruz" dedi.

Avcılar'a özel proje
3S Kale Holding Genel Müdürü Alp Gürün de 2016 yılsonu itibarıyla 217 milyon TL ciro hedefleyen grubun kendi öz kaynaklarıyla yoluna devam ettiğini söyledi. 3S Kale Gayrimenkul Geliştirme şirketinin halen Beylikdüzü ve Fenerbahçe'de kentsel dönüşüm kapsamında projeler yürüttüğünü, 2016 yılında 171 milyon lira ciro hedeflediğini dile getiren Gürün, "Hedefimiz, her yıl 2 yeni gayrimenkul projesi geliştirmek" dedi. 2016 sonbaharında Avcılar'ın en özel projesini başlatacaklarını kaydeden Alp Gürün, şöyle devam etti: "İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesinin arkasında, ulaşım ana akslarına çok yakın bir bölgede, 28.000 m2 arsa üzerinde proje başlatıyoruz. 72 bin metrekare satılabilir alanıyla yatırım değeri 350 milyon TL olan projede, toplam 523 adet daire ve 12 bin metrekare mağaza alanı olacak. 2017 yılının ilk yarısında ise Topkapı projemizi tanıtacağız. Topkapı'nın en gözde yerlerinden birinde yükselecek projemizin 250 milyon TL yatırım değeri bulunmaktadır."

Hedef jeotermal elektriğin yüzde 10'unu üretmek 

ALP Gürün, 3S Kale Enerji'nin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Aydın ruhsat sahamızda tek i bir kuyuda 3.5 MW gücünde bir keşfimiz \i oldu. 20 milyon dolarlık yatırımla 6 derin sondaj kuyusuyla keşif bölgesini geliştireceğiz. Bu lokasyonda toplam 50 milyon dolar yatırımla 20 MW gücünde santrali 2018'de devreye almayı planlıyoruz. 5 yılda 50 MW güce erişeceğiz. Orta vadede hedefimiz Türkiye'nin jeotermal elektrik enerji üretiminin yüzde 10'luk kısmını tek başımıza karşılamaktır."

Vatan Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181