5 aydır ertelenen konut talebi artış gösterdi!

Türkiye'de tek başına iktidarla 13 yıldır süren ekonomik istikrar ve güven ortamının 1 Kasım'da seçimlerinde tekrar sağlanması 5 aydır ertelenen konut talebini de canlandırdı.

"DOLARDAN PARA KAZANMA DÖNEMİ BİTTİ
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 1 Kasım seçimlerinden önce bekle-gör durumuna geçen birçok kişinin gayrimenkul yatırımlarına yöneleceğini belirterek, "Dolardan para kazanma dönemi bitti. Artık kurun çok yükseklere çıkmasını beklemiyoruz. Bu nedenle en iyi yatırım araçlarından biri gayrimenkul olacaktır" dedi.

FİNANS MERKEZİ TAM GAZ
Finans merkeziyle ilgili projenin ihalesinin bittiğini söyleyen Tanes, "Finans Merkezi'nde Merkez Bankası, Halkbank, Vakıfbank, BDDK hepsinin binaları ve projeleri geliyor. Bizimki çok çabuk bitebileceği için çok kontrollü gitmemiz lazım. Önce kaba inşaatı yapacağız ama onların da hızını ayarlayarak cepheye falan girmemiz lazım" diye konuştu.

ANADOLU'YA YENİ PROJE
İstanbul dışında İzmir'de projeleri olduğunu hatırlatan Tanes, şunları vurguladı: "Ankara'yla ilgili bir proje düşünmüyoruz. Orada TOKİ çok yoğun çalışıyor, kooperatif kültürü devam ediyor. Bu sebeplerden Ankara pek ilgi alanımıza girmiyor. Ama Anadolu şehirlerinde karma kullanımlı çok aşırı konut olmayacak butik 100-150 üniteli projeler olabilir. Onun için de uygun şehir ve lokasyon olmalı. Elimize böyle fırsat geçerse değerlendiririz. Bu Bodrum da olabilir, Ordu da..."

"KDV DÜZENLEMESİ BEKLİYORUZ"
GYO'ların yeni hükümetten beklentilerini de anlatan Tanes, KDV ile ilgili yeniden düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Tanes, "Hem dar gelirliye uygun ev yapılması isteniyor hem de yüzde 18 KDV'den bahsediliyor. Bunu sabit yüzde 10 yapsınlar. Bir de ödediğimiz KDV'lerin iadesini geç alıyoruz. Bu konuda bir düzenleme gerekiyor" dedi.

BİNALARA STANDARDİZASYON GEREK
Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmadığı için sorunlar yaşandığını anlatan Tanes, "Geliştiricilerin olduğu kadar vatandaşların da suçu var. Bire 2 istendiği zaman onu vermek için çirkin binalar ortaya çıkıyor" dedi. "Ben belediye başkanı olsam, dünya çapında mimarlara 3-4 proje çizdiririm. Tüm evleri de birbirleriyle uyumlu yaptırırdım" diyen Tanes, Türkiye'de de Avrupa'daki gibi standardizasyonun olması gerektiğini söyledi.

ENSON Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181