ABank Katarlı yatırımcıları Türkiye gayrimenkul piyasasına çekecek!
KatarCommercial Bank’ın Aralık ayında yüzde 100 hissesine sahip olduğu ABank, 8 ay önce geliştirdiği konut kredisiyle Katarlı yatırımcıları Türkiye gayrimenkul piyasasına çekecek. Uygulamayla Türkiye’de konut sahibi olmak isteyen Katarlı yatırımcılara Commercial Bank’ın yurtdışından düşük faizle kredi vereceğini dile getiren ABank Genel Müdürü Müge Öner, “Katarlı bir müşteri Türkiye’de konut almak istediğinde biz onun konut kredisini Katar’dan vereceğiz. Böylece çok daha avantajlı faizle kredi verebileceğiz. İpotekle ilgili dokümantasyon, para akışları ve benzeri süreçler ABank üzerinden ilerleyecek. Böylece yabancı yatırımcılar çok daha avantajlı fiyatlarla Türkiye’den gayrimenkul sahibi olabilecek. Oluşturduğumuz bu mortgage kredisiyle Katarlı yatırımcıları Türkiye’ye çekip gayrimenkul sektöründe Türkiye ile Katar arasında bir köprü olmayı hedefliyoruz” dedi. 

YOĞUN  TALEP BEKLİYORUZ 
Katar’daki yatırımcıların Türkiye’deki yatırım iştahına yanıt verebilmek için 8 ay önce bu krediyi oluşturduklarını anlatan  Öner, Doha'da düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarının ardından yeni ürünün satışının hızlanacağını belirtti. Öner, “Commercial Bank özel bir bankacılık alanında oldukça güçlü. Hissedarımızın bu özelliğinden biz de yararlanacağız" açıklamasını yaptı. 

Satın alma işlemi Türkiye’ye verdiğimiz önemi gösteriyor
Katarlı pek çok yatırımcının özellikle gayrimenkul alanında Türkiye’yi önemli bir yatırım destinasyonu olarak gördüğünü belirten The Commercial Bank CEO’su Joseph Abraham, “Katarlı yatırımcıların Türkiye konusunda iştahı çok yüksek. Biz de Türkiye’yi uzun bir yatırım alanı olarak görüyoruz. ABank’ın yüzde 100 hissesini satın almamız bunun en büyük göstergesi. Hem finansal hem de sermaye desteğinmiz sürecek" dedi. 

Yatırımlar aralıksız sürecek
Türkiye’nin rekor katılımlı demokratik bir referandum sürecinden geçtiğini hatırlatan Öner, ABank olarak Türkiye’ye güvenlerinin ve yatırımlarının önümüzdeki süreçte de kesintisiz devam edeceğini söyledi. ABank’ın darbe girişiminde dahi Türkiye ekonomisine güveninin tam olduğuna dikkat çeken Öner şunları kaydetti: “Sektörün üzerinde büyüyerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz." 

Özgül Öztürk / Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gayrumengül danişmanin sedat dertsiz 2 yıl önce

banner182

banner181