Ağaoğlu'ndan Dubai'de 2 milyar dolarlık satış!
Dünyanın önemli gayrimenkul fuarlarından olan “Dubai Cityscape Fuarı”, pek çok ülkeden gayrimenkul sektörü temsilcilerini bir araya getirdi. Katılımın rekor sayıya ulaştığı fuara, bu yıl Türkiye’den gelen firma sayısı da ikiye katlandı.

Türkiye'den 61 firma katıldı
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; önde gelen firmaların önemli projelerinin görücüye çıktığı fuara, bu yıl Türkiye’den 61 firma katıldı. Bu sayı, geçen yıl 32’ydi. Okulların açılış tarihlerinin ertelenmesiyle ekim ayına ötelenen satış sezonunu Dubai’de açan Türk firmaları, yurtiçinde yaşanan terör olayları nedeniyle fuara moralsiz başladı. Fuarın ilk gününde yabancı yatırımcıların ilgisi ve satışlar, fuara katılan Türk şirketlerine bir miktar nefes aldırdı.

Firma temsilcileri, yabancıların, yurtiçindeki olaylar nedeniyle endişelerini dile getirdiklerini, ancak uzun vadede Türkiye’nin geleceğine güvenle yatırım yapmayı sürdürdüklerine dikkat çekti.

‘2 milyar dolarlık satış’
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bugüne kadar yabancılara 2 milyar dolarlık satış yaptıklarını anlatarak, Türkiye’deki gelişmelerin sektörü de negatif etkilediğini ancak kısa sürede toparlanma yaşanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ağaoğlu, “Konut satarken istikrar adası diye satış yapıyorduk. Bu konumumuzu elimizden aldılar. Buna rağmen ülkemizin tanıtımına devam ediyoruz. Yabancı yatırımcılar, sıkıntıları net olarak dile getirmiyor ama endişeleri var. Yine de yatırımda kararlılar. Ağaoğlu Grubu olarak, bugüne kadar ülkemize yaklaşık 2 milyar dolarlık döviz getirdik. Herşeye rağmen işimizi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Fuarda Tarlabaşı 360 projesini tanıtan Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin de, Türkiye’nin son 30-40 yıldır bu sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, yakın zamanda endişelerin giderilerek herşeyin yoluna gireceğine inandıklarını söyledi. Sektörün istikrarlı büyüdüğünü belirten Yetgin, yabancı ilgisi ve yatırımlarının da sürdüğünü dile getirdi.

Bekle-gör politikası
Avrupa konutları ve Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, yabancıların uzun vadeli yatırımda Türkiye pazarında kararlı olduklarını belirterek, “Biz ülke olarak 30 yıldır bunlarla uğraşıyoruz ama artık tecrübelerimizle aşmaya çalışacağız” dedi.

Kuveytli ortakları Al Mazaya Grubu’nun, kendilerini arayarak yaşanan olayları sorduğunu belirten dumankaya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, yabancı yatırımcının bekle-gör politikası izlemeye başladığını kaydetti. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise, yurtiçinde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen yabancı yatırımcının Türkiye’nin geleceğine inandıklarını vurguladı. Tanes, “Bu olaylar ertelemeye neden oluyor ama vazgeçme eğilimi yok. Kimse bize orada neler oluyor demedi. Çünkü dünyanın her yeri bu dönemde karışık. İnsanlar büyük resme bakıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181