Ağaoğlu yurt dışına açılıyor!
Ali Ağaoğlu, Uludağ'da gerçekleştirilen organizasyonda turizm merkezi olarak Uludağ'ın sorunları ve grubun turizm, gayrimenkul, sanayi ve enerji alanlarındaki yatırımları hakkında konuştu. Şirketin profesyonel yöneticilerle kurumsallaşma sürecinin devam ettiğini belirten Ağaoğlu, uluslararası deneyime sahip kadrolarla artık yurtdışına açılmayı kesin olarak düşünüp planlamaya başladıklarını söyledi. Ağaoğlu ayrıca "Bu konuda ciddi planlamalar içerisindeyiz. Büyük projelerde başarılı olacağımıza eminiz. Dünyanın dört bir yanındaki şirketler gibi biz de elbette ambargosu kaldırılan İran'ı öncelikli pazar olarak hedefliyoruz" dedi.

MART AYI BİTMEDEN SATARIZ
Geçtiğimiz hafta Maslak 1453'ün satışa çıkan ilk ofis bloğuna yönelik talepten memnun olduklarını belirten Ağaoğlu "İlk ofis bloğunu satışa çıktık, diğer 3 bloğu henüz satışa sunmadık. İlk ofisimizde orta ve küçük ölçekli yatırımcıları hedefledik. Ay sonuna kalmadan satışları tamamlayacağız. Projedeki konutların da yüzde 90'nından fazlasını sattık. Biz kampanya yaptığımızda piyasa da hareketleniyor, sektörü de harekete geçiyoruz" dedi.

DOĞRU İŞİ YAPAN BÜYÜYECEK
Gelecek 10 yılda sektörde doğru işi yapanın kazanacağını belirten Ağaoğlu, "Doğru işi yapan büyüyecek. Ürettiğimizden daha fazlasını üretmemiz lazım, bunu da büyükler yapacak diye bir şey yok, işini doğru yapan her zaman iş yapar" dedi.

RUS KRİZİ ENERJİ İÇİN BİR FIRSAT
Ali Ağaoğlu, "Grubumuzun enerjiden çekildiği gibi bir algı oluşmuş. Tam tersi; enerjide güçleniyoruz. Martın ikinci haftasında Amasya'daki HES'imiz devreye girecek. Mayıs ayı gibi Seferhisar'daki rüzgâr santrallerimiz üretime başlayacak" dedi. Ağaoğlu ayrıca Rusya ile yaşanan krizin Türk enerji yatırımcıları için bir şans olduğunu da sözlerine ekledi.

ULUDAĞ'A 3 AKSİYON PLANI ŞART
Turizm açısından bugün Uludağ'ın kan kaybettiğini söyleyen Ağaoğlu, çözüm önerilerini şöyle sıraladı: "Uludağ için acil imar planı gerekiyor. Sonrasında ise Uludağ'ı birinin sahiplenmesi gerekiyor. Son olarak da yatırımcıların tesisleşmeleri için özel teşvikler verilmesi gerekiyor."

IFM'Yİ SATMAK İSTEMİYORUZ
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ile ilgili güncel bilgileri de paylaşan Ağaoğlu, "İFM'de altyapı çalışmaları bitti, metro inşaatı da bitmek üzere. Bir tane İFM olacak. Başka benzer proje yok. Ofisleri satışa , çıkmadık, satma konusunda istekli değiliz, kiralama yapabiliriz" dedi.

ALİCAN AĞAOĞLU YÖNETİMDE
Ağaoğlu, "1984'ten beri sahip olduğumuz tuğla üretim tesisleriyle sanayicilik deneyimimiz de var" dedi ve ekledi: Yeni dönem de Alican Ağaoğlu yönetiminde 200 milyon dolarlık yatırımla çimento üretim tesisinin faaliyete geçecek. Düzce'de kurulu tesis yılda 2 milyon ton üretim kapasitesine sahip olacak.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181