Akın Kazançoğlu ve Mesut Güleroğlu sektörü değerlendirdi!
İnşaat Mühendisleri Odası Meslek Kuruluşları üyesi Akın Kazançoğlu ve İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "İnşaat sektöründe hareket devam ediyor, bugün konuta yatırım zamanı" dedi.

"OLUMLU GELİŞMELER OLUR"
İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, ülkemizde yaşanan darbe girişiminden sonra sektörle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Ülkemizde inşaat sektörünün sağlam temeller üzerinde oturduğunu ifade eden sektörün önde gelen isimleri, inşaat sektöründe mevcut yatırımların devam edeceğini belirttiler. Alınan tedbirler sayesinde Eylül ayına kadar piyasanın normalleşmesini beklediklerini ve böyle dönemlerde finans piyasalarında yaşanan kısa süreli dalgalanmaların olağanlı gına dikkat çeken sektör temsilcileri, önümüzdeki süreçte ise sektörde daha olumlu gelişmeler beklediklerini söyledi. 

"YATIRIM İÇİN BEKLEMEYİN"
İnşaat Mühendisleri Odası Meslek Kuruluşları üyesi Akın Kazançoğlu, "Hammadeler yurt dışından geldiğinı dolayı, inşaat malzemesi fiyatlarında doğal olarak bir artış meydana geldi. Konuta yatırım yapmak için beklemeye gerek yok. Bu günlerde tam da konuta yatırım zamanı. Zamlarla beraber konut fiyatlarında da artışlar olacaktır. Fiyatlarda her zaman minimum artışlar yaşanıyordu. Şu anda ani dalgalanmalar var, bu nedenle fiyat artışı konusunda bir rakam vermek mümkün değil. Türkiye'de belli bölgelere fiyat vermek olmaz, çünkü her bölge için malzeme fiyatları aynı, her bölgeye fiyat artışı yansıyacak" diye konuştu.

"KONUTA TALEP YOĞUNLAŞTI"
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Ülkemizde yaşanan olumsuzluklardan sonra, insanların bankalardan para çekerek gayrimenkule yatırdığını çok net görebiliyoruz. İnsanlar paralarını garantiye almak için konuta yatırımı tercih ettiler. Konutlar, güvenli liman olarak görülüyor, şu anda hala yoğun bir talep var. İnşaat maliyetleri tabii ki yükselebiliyor ama ikinci el konut fiyatlarında da her hangi bir sıkıntı yok. Yeni inşaat başladığında ise tanıtım fiyatları ile satışa sunuluyor. Şu anda konut fiyatlarında büyük bir sıkıntı görünmüyor. Talep Fazlalaşırsa doğal olarak fiyatlar da artar" dedi.

Ege Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181