Ali Dumankaya yabancıya konut satışını yorumladı!
Ali Dumankaya, Cityscape Turkey ve yabancılara konut satışı hakkında su değerlendirmelerde bulundu: "Cityscape Turkey de İlk defa gerçekleşiyor. Ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli bir adım. Uluslararası piyasada Türkiye'nin bilinirliğini artırmak adına önemli. Fuar yerli ve yabancı yatırımcı için kampanyalar ve indirimlerle bir çok fırsat sunuyor. Körfez yatırımcısı Türkiye'yi güvenli liman olarak görüyor. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada İstanbul'da evim olsun diyen çok insan var. Bu ilgiyi doğru projelerle ve satış stratejileriyle iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

2015 yılında yabancılar Türkiye'den 23 bin adet konut satın aldı ve bu 5 milyar dolarlık hacim yarattı. Bu seneki hedef yabancılara konut satışını en az yüzde 50 artırmak olmalı. Toplam konut satışı içinde yabancıların payı sadece yüzde 5 bunu yüzde 10'a çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Hacmi 10 milyar dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Ocak ve şubat ayı verileri yabancılara konut satışı açısından iyi görünüyor. Önümüzdeki aylardan itibaren bu tarz fuarlarla artış olacağını düşünüyorum. İran pazarında ambargonun kalkmasıyla burada da fırsatlar olacaktır. 2016 yılında yurtdışında tanıtım atağına geçiyoruz."

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181