"Alt gelir grubuna yönelik konut üretimi yapacak"
Yeni dönemde alt gelir grubuna yönelik konut üretimi üzerine de çalışmalar yapacaklarını açıklayan Altan Elmas, “Artan arsa maliyetleri istemediğimiz bir şekilde sektörü talebin sınırlı olduğu piramidin üstüne doğru itiyor. Ancak, bizlere gelen en yoğun talep aşağıda, bunu göz ardı edemeyiz. İstanbul için zor görünse de vatandaşlar için ulaşılabilir olan konut ihtiyacı için adımlar atacağız ” dedi. 

‘KÜÇÜK EV’ ÖNERİSİ 
Konut fiyatlarındaki yükselişin temelinde arsa maliyetinin önemli yer tuttuğunu söyleyen Elmas, “Arsa pahalı olunca oraya yapılan proje de zorunlu olarak pahalı bir proje oluyor. Arsa bir proje maliyetinin yüzde 50’sini oluşturunca, ayrıca rekabet, lüks ve büyük konut üretimi oldukça fiyatlar ister istemez 7 bin ile 10 bin lira seviyesine geliyor. Sektörde maliyetlerin düşmesi için mimari tarzda düzenlemelerin yapılması gerek. Çok büyük evler yerine daha küçük evler yapılabilir. Ayrıca devlet tarafından yapılan ihalelerde de arsa payı yüzde 25’le sınırlandırılabilir. Aynı şekilde fiyatlara da bir sınır koyabilir” diye konuştu. Döviz kuru artışının maliyetleri yükseltmesine rağmen sektör olarak konut fiyatlarına yansıtmadıklarını vurgulayan Altan Elmas, ‘’Mart ayında birçok sektörde yüzde 1,2 ile yüzde 2 arasında fiyat artışı yaşanmasına karşın konut sektöründe sadece yüzde 0,4 artış yaşandı. Bu da konut fiyatlarının halen çok cazip ve erişilebilir olduğunu gösteriyor” dedi. 

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI 
KONUTDER Başkanı Altan Elmas, yeni dönemdeki hedeflerini şöyle sıraladı; 
- Sektöre ışık tutacak araştırmalar yapacağız, 
-Kentsel dönüşüm, imar mevzuatı ve müktesep hak konusundaki çalışmalara katkı sağlayacağız, 
- Yabancıya konut satışının hızlandırılması için dünyaya Türkiye’yi anlatacağız, 
- Finansal derinliğin geliştirilmesine dönük yatırım enstrümanlarının hayata geçirilmesi için üzerimize düşeni yapacağız, 
- Toplumun ihtiyaçlı kesimlerine dönük konut üretimi, sosyal sorumlulukların geliştirilmesi de önceliğimiz olacak. 

Yabancılar İstanbul'u sevecek  
Yabancılara konut satışıyla elde edilen cironun 4.5 milyar dolar seviyesine geldiğini belirten Altan Elmas, yabancıya satışta KDV’nin kaldırılması ve vatandaşlık hakkının çıkması düzenlemelerine dikkat çekerek, bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. 

KAMPANYALAR YÜZ GÜLDÜRDÜ
Son iki ayda gerçekleştirilen ‘Gayrimenkulde Birlik Vakti’ kampanyası ile piyasaya canlılık geldiğine işaret eden Elmas, bu dönemde KONUTDER üyesi olan 22 firmanın 2,1 milyar TL değerinde 2 bin 300 bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdiğini söyledi.

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181