Altan Elmas; 'Faizlerin 0.70 seviyelerine çekilmesini bekliyoruz'!
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, son dönemde bankaların faizleri düşürmesini çok olumlu bir hareket olarak değerlendirdiklerini söyledi. Bu hamlenin önemli bir adım olduğunu dile getiren Elmas, "Merkez Bankası'nın bankaların elini rahatlatması ile kamu bankaları ve arkasından özel bankaların hızlı bir reaksiyon göstermesi, sektörün beklentilerine cevap vermek adma faizlerde düşüş başladı" dedi.

'Türkiye kötüyse kimse iyi olamaz'
Altan Elmas, yüksek faizlerin sadece konut sektörünün sorunu olmadığının altını çizdi. Elmas, "Bu tüm Türkiye ekonomisinin sorunudur. İnşaat sektörü 200'den fazla alt sektörü destekliyor. Dolayısıyla faizlerin kademe kademe 0.70 seviyelerine çekilmesini istiyoruz. Mevduat faizleri yüzde 5-6'lara, kredi faizlerinin ise 8-9'lara düşmesi gerek. Faiz seviyelerindeki azalmanın birkaç ay devam etmesi lazım ki, ekonomik bir yavaşlamayla karşılaşmayalım. Bankalarda işin en önemli kısmını oluşturuyor. Türkiye kötüyse kimse iyi olamaz. O yüzden ekonominin iyi olması gerekiyor" diye konuştu.

Kampanya 31 Mayıs'ta bitecek
Altan Elmas, sektörde başlatılan kampanyanın hareketlilik sağladığını belirterek, ancak önemli olanın Türkiye ekonomisinin çarklarının dönmesi olduğuna dikkat çekti. Altan Elmas, başlattıkları kampanyanın çok iyi gittiğini söyledi. Özellikle Emlak Konut GYO'nun çok iyi bir algı oluşturduğunu dile getiren Elmas, "Biz de GYODER üyeleri olarak kampanyalara başladık. Bir ay boyunca yüzde 0.70 oran uyguluyoruz. Bunun yanı sıra kimse fiyatlarını artırmadı. Aynı fiyatlarla kampanya yapıyoruz. Bu alıcılar için çok iyi bir fırsat" diye konuştu. Kampanya döneminde satışların- çok iyi gittiğini açıklayan Elmas, "6 projede kampanya yapıyoruz. 31 Mayıs'a kadar avantajlı fiyatlar devam edecek. Satışlar çok iyi gidiyor" dedi. Yeni projeler yolda Sur Yapı'nm önümüzdeki aylarda satışa çıkacağı projeler arasında Avrupa yakasmda Ispartakule, Anadolu yakasmda ise Ümraniye'de Esenşehir, Koşuyolu ve Ümraniye Exen Ofis projeleri bulunuyor.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181