Altan Elmas; "Yatırımlar hızlanacak"!
KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, referandumda milletin sandığa giderek istikrarlı yönetiminin önünü açtığını belirterek, gayrimenkul sektörünün de bu istikrarla birlikte ivmesini artıracağını belirtti. İnsanların konut yatırımı yaparken, hem ekonomik hem de siyasal istikrarın olmasını beklediğini vurgulayan Elmas, "Uzun bir dönem devam edecek olan istikrarın sektörü olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz. Ayrıca 1.5-2 milyar dolar olan yabancıya satış rakamları mütekabiliyet yasası ile 4.5 milyar dolara yükseldi. Referandumdan güçlü bir iradenin çıkması ve Maliye Bakanlığımızın verdiği yeni teşvik uygulamaları ile de gelecek 5 yılda yabancıya satışı yılda 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

YENİ DÖNEMDE FİNANSAL DERİNLİK ARTIRILMALI
Yeni dönemde sektörün en önemli gündemlerinden birinin finansal derinliğin artırılması olacağını vurgulayan Altan Elmas, şöyle konuştu: "Gayrimenkul sertifikası, sukuk ve gayrimenkul fonu mevzuatını yeniden gözden geçirip sektörün kullanımının kolaylaştırılması gerekmektedir. Bu çerçevede gayretlerimizi artıracağız. Diğer bir hususta 'Tip İmar' yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesinde sektörün beklentilerinin karşılanması olacaktır. Bu yönetmelik kentsel dönüşümde önemli fonksiyon icra edecektir." Elmas, tüm sektör gibi Sur Yapı olarak yeni yatırımlara imza atacaklarını söyledi. Elmas, "2017'de İstanbul'un 6 ilçesinde 8 projeye başlama hedefimiz bulunuyordu. Referanduma kadar üç projeyi hayata geçirmiştik. Referandum sorasmda da Semt Bahçekent'i satışa sunduk" şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM
Yeni projeleri satışa sunmaya devam edeceklerini de vurgulayan Elmas, "Bu yılın sonuna kadar 2.7 milyar TL yatırım değeri bulunan 8 projede 2 bin 558 konut ve 148 ticari alan olmak üzere toplam 2 bin 706 bağımsız bölüm satışa çıkarmayı planlıyoruz. 2016 yılından satışı devam eden projelerimiz ve yeni projelerimizle birlikte portföyümüzde 3 bin 531 adet bağımsız bölüm yer alacak 3.6 milyar TL'lik portföy yürüteceğiz. Ayrıca Antalya Kepez-Santral Bölgesi'nde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine önümüzdeki aylarda başlayacağız. 2017 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Konut ve enerjide olduğu gibi perakende sektöründe de hızla çalışmaya devam ettiklerini belirten Elmas, "Metrogarden AVM ile Marka Rezidans ve AVM projemizi büyütme kararı aldık. Yakın zamanda Marka AVM'nin açılışını yapacağız. Bursa'nın en fazla mağazaya sahip alışveriş merkezi olan Marka AVM'de ulusal ve uluslararası markaları Bursalıların hizmetine sunacağız" dedi.

ENERJİ YATIRIMLARI TAM GAZ
Sur Enerji olarak da Mersin Silifke'de bulunan Elmalı RES santralinin bu yıl devreye alınacağını belirten Elmas, "Elmalı RES, Mut bölgesinde yer alan geleneksel santrallerden sonra bölgeye kurulan ilk Rüzgar santral olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca Mersin Gülnar ilçesinde yer alan Kurtini RES santralimizi de Eylül 2017 yılında devreye almayı planlıyoruz. Bu iki santralimizle 180 milyon TL'lik yenilenebilir enerji yatırımını faaliyete almış olacağız. İnşası devam eden HES projelerimizi de 2018 yılında faaliyete almayı hedefliyoruz" diye konuştu. Altan Elmas, SABAH gazetesinin 32. yaşını da kutladı. Elmas, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "SABAH gazetesinin yaptığı haberlerde Türkiye'nin gündemini belirleyen bir etkiye sahip olduğunu görüyoruz. Doğru, bilimsel ve objektif haberleriyle Yeni Türkiye'nin inşasında en önemli rolü üstlenen yerli ve milli basın kuruluşumuzdur. Ayrıca sektörümüze yönelik çözülmesi gereken problemlerin ifade edilmesine verdiği destek ile Sabah gazetesini her zaman yanımızda hissettik. Basın sektörünün amiral gemisi olan Sabah gazetesinin 32. yıldönümünü tebrik ediyor, basın sektöründe daha uzun yıllar referans olmasını diliyoruz."

Sabah Ek 2 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181