Altınbaş Gayrimenkul'den Cevizlibağ, Basın Ekspres ve Bağdat Caddesi'ne yeni proje!
Altınbaş Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Altınbaş, Kozyatağı'ndaki Altower projesinde Armani'nin yazılımcısıyla çalışarak "otel konseptli rezidans" inşa ettiklerini, önlerinde 1 milyarlık yeni proje olduğunu söyledi. Orkun Altınbaş'ın verdiği bilgiye göre değerlendirmedeki projeler şöyle: İstanbul'da Cevizlibağ, Basın Ekpres ve Bağdat Caddesi'nde yeni üç proje, KKTC'de bir başka projenin yanı sıra Türkiye'deki "kat karşılığı" modeli ile Ukrayna'da gayrimenkul geliştirme...

Altınbaş Holding yöneticilerinden Sofu Altınbaş ve Vakkas Altıbaş tarafından kurulan ASV Holding'e bağlı gayrimenkul şirketi Altınbaş Gayrimenkul Geliştirme, sektördeki ilk projesini Kozyatağı'ında hayata geçiriyor. Yoğun çalışan iş insanlarını merkeze alarak Altower projesini tasarlayan şirketin hedefinde bu yıl 1 milyar liralık proje var. Orkun Altınbaş, KKTC'de ticari alanlar ve konutların olduğu karma bir proje planları olduğunu söyledi. Girne'de yapmayı hedefledikleriproje için 18 dönümlük araziyi satın aldıklarım aktaran Altınbaş, "120 daireli 3 bloklu bir projede ayrıca 55 adet mağaza olacak" dedi.

Daha projenin tasarımlarını bitirmedikleri halde eş dosttan 50'ye yakın talep aldıklarını anlatan Altınbaş, "Kıbrıs'a ilgi çok fazla. Çünkü muadili olan Antalya gibi bölgelere göre çok daha ucuz" diye konuştu. Yeni projeler için 1 milyar liralık bir kaynak ayırmayı planladıklarım belirten Altınbaş, "Ukrayna ile diyaloglarımız var. Bundan dolayı bu ülkeden kat karşılığı teklifler geliyor. Bu ülkeyi de değerlendirebiliriz" açıklamasını yaptı. ArmaniveEmaar'ın yazılımcısı ile anlaştı Sektördebambaşkabirşeyyapmak üzere yola çıktıklarını aktaran Altınbaş, Kozyatağı'nda 10 dönümlük bir arazi üzerinde hayata geçirdikleri 330 daireli Altower projesini özel bir konseptte tasarladıklarını anlattı. Orkun Altınbaş, "Bulunduğumuz bölge 7 ve 10 katlı apartmanlarla dolu. Biz ise 32 katlı yaptık. Böylece projemiz de 5 dönüm yapılabiliyor. Bir otel odasında gibi yarın şu saatte evinin temizlenmesini isteyebiliyor. Bunun yanı sıra arabasını yıkatma, yemek siparişi vermek, uzaktan evin ısı ve ışık kontrolü gibi pek çok işlemi yapabiliyor. Projede 3 toplantı salonu 5 misafir süiti ve 1300 metrekarelik spor alanı gibi ortak alanlar var. Aldığınız hizmetler aidatınıza ay sonunda ek olarak geliyor. Örneğin vale kullandınız ya da lobide çay kahve içtiniz, ödemesi aidatınıza ekleniyor" diye konuştu. 

Cevizlibağ, Basın Ekpres ve Bağdat Caddesi'ndeyeni üç proje planlayan Altınbaş Gayrimenkul, Kıbrıs'ın Girne şehrinde 120 konut ve 55 adet mağazası olan bir proje yapacak. Aile konseptinin yoğun olduğu Kozyatağı'nda yapılan Altower modüler 1+1'lerden oluşuyor. Altowerda dairelerin ortalama satış fiyatları 630 bin TL'den başlıyor. 3 bin 630 Tt taksitlerle projeden daire alınabildiğini belirten Orkun Altınbaş, ünite başına aidat miktarının 450 TL olacağını kaydetti. Modüler sistemle brüt 75 metrekarelik 1+1 dairelerin birleştirilerek büyütülebildiğini anlatan Altınbaş, "Bir katta 11 daire bulunuyor. Yani bir katı istendiğinde bu dairelerin hepsi de birleştirilebiliyor. Bu daireler birleştirilse dahi her bir daireye bağımsız tapu verebiliyoruz. Böylece 11 daireyi birleştiren birisinin tapusuna otopark alanlarını da işliyoruz" diye konuştu. Altower projesinin üçte ikisini sattıklarını. Eylül 2019'da teslim gibi yeşil alan kazandırdık. Sürekli seyahat eden, yoğun iş temposunda çalışan iş insanları için tasarladı. Emaar ve Armani gibi lüks otellere yazılım hazırlayan Hintli bir firmaya yazılım hazırlattık. Böylece otel hizmetini rezidans projesine taşıdık. Bu uygulama insanların vaktini alan birçok işi uzaktan yapmasına olanak sağlıyor. Yazılım sayesinde ister konsiyerj servisi manuel aranıyor, isterse de hiç kimseyle konuşmadan yazılım üzerinde gerekli rezervasyonlar edilecek projede 3 yıl kira taahhüdü verdiklerini belirten Altınbaş, konut alanların kendisi için aldığında 15 yılda, şirketi için aldığında ise 10 yılda geri dönüş alabileceklerini söyledi. Orkun Altınbaş, "Sonuçta misafirinizi 5 yıldızlı bir otelde konaklattığınızda belli bir ödeme yapıyorsunuz. Bunu baz alırsak şirketler 10 yılda geri dönüş sağlayabilir" açıklamasını yaptı.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181