Antteras'a ilk yerli yeşil bina sertifikası!
Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Yeşil Binalar Kongresi’ni ‘ÇEDBİK Kongre 2016’ adı altında kongre olarak düzenledi. Yeşil binalara dikkat çeken ve yaygınlaşmasını amaçlayan ÇEDBİK, zirve kapsamında temellerini 2012 yılında attığı Türkiye’nin ilk yerli yeşil sertifikası ÇEDBİK-Konut’u ilk kez bir projeye verdi. ÇEDBİK-Konut’un ilk sahibi Ant Yapı’nın Antteras projesi oldu.

Türkiye’nin ulusal yeşil sertifikasına ilişkin bilgiler ilk kez 2012 yılında düzenlenen Yeşil Binalar Zirvesi’nde ortaya çıkmıştı. 9 ana başlık, 4 ön koşul ve 44 konu değerlendirmesi sonucu oluşturulan ÇEDBİK-Konut’ta, yeşil proje yönetimi, arazi kullanımı, su kullanımı, konutta yaşam, işletme ve bakım gibi kriterler ön planda tutuluyor. Bu kriterler sonucunda ‘iyi’ derecesini alan Ant Yapı’nın projesi Antteras’a, sertifika verildi. Sertifikayı alan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, “Antteras projesini çevre dostu bina sertifikası, BREEAM’in standartlarına uygun olarak tasarladık. Şimdi de Türkiye’nin ilk yerli konut sertifikası ÇEDBİK-Konut’u ilk alan proje olmamız, bizim için bir prestijdir” dedi.

Vatan 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181