Araplar Trabzon’da 1 milyar dolarlık yatırım yapacak!
Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğine kast eden 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Körfez iş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek çığ gibi büyüyor. Türkiye’de mevcut yatırımı bulunan Arap işadamları bu yatırımlarını artırmayı planlarken, yeni yatırım yapmak isteyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Öyle ki, proje aşamasında olan yatırımını darbenin gerçekleştiği ertesi gün hayata geçiren işadamları bulunuyor. Körfez’den gelen yatırımcılar arasında darbe gecesi Türkiye’ye inen bile var. Arap işadamlarının yatırım konusunda en çok tercih ettiği bölge ise Karadeniz kıyıları oluyor. Ağırlıklı turizm ve inşaat sektörüne gelen yatırıcılar dev projelere imza atmak istiyor. Darbe gecesi Türkiye’ye gelen Suudi grup Dorat Al Emaar Grup Genel Müdürü Riyadh S. Al Kharashi Trabzon’a 100 milyon Riyal bütçeli  (80 milyon TL) bir yatırım planlıyor. Bir diğer yatırımcı ise Dubaili Armada Grup. Körfez’in en büyük gruplarından biri olan Armada, Karadeniz’de 1 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor.

TRABZON’A DİSNEYLAND
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, 1 haftadır telefonlarının susmadığını belirterek “Karadeniz bölgesinde mevcut yatırımı devam eden gruplar yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bir de yeni yatırım yapmak isteyenler var. Bu kadar ilgili hiçbir dönemde görmedik. Telefonlara cevap vermekten başımız döndü” dedi. Karadeniz’e inan yatırımcıların “Biz kar etmeye değil, Erdoğan’a desteğe geldik” dediğini özellikle vurgulayan Kaldırım “Suudi grup Dorat Al Emaar Trabzon’da teleferik ve Disneyland tarzında bir eğlence parkı yapmak istiyor. Projelerde eksik yok, yakın zamanda başlaması bekleniyor. Bu grubun Dubai’de de yatırımları var. Ayrıca Trabzon’da 6-7 apart oteli bulunuyor. Yap-İşlet-Devret modeli düşünüyorlar” diye konuştu.

1 MİLYAR DOLAR YATIRIM
Dubaili Armada Grup ise Türkiye’nin en büyük projelerinden birini Trabzon’a yapmayı planlıyor. Cumartesi gecesi Türkiye’ye gelen Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed  Raif Hakmi ise Trabzon’a dev bir marina yapmayı planlıyor. Proje içinde ayrıca otel, fuar ve kongre alanı bulunacak. Oteli ise Sheraton işletecek. Yapılacak olan toplam projenin yatırımı ise 1 milyar doları geçiyor. Dubaili grubun Londra başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde turizm ve inşaat yatırımları bulunuyor. DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım “Armada Grup’un sahibi ile görüştüğümüzde yatırıma en kısa sürede başlamak istediğini belirtti. Cumhurbaşkanımıza karşı büyük bir sevgi duyuyorlar” dedi.

Kaan ZENGİNLİ/Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181