Arapların yatırım listesinde Türkiye ilk sırada!
Son olarak Cityscape Global 2016'da sergiledikleri projelerle dikkat çeken gayrimenkul şirketleri, İstanbul 'un çekiciliğine artı değer katacak girişimlerine devam ediyor. Uzmanlar, Arapların Türkiye gibi yaşayabilecekleri bir ülkede yatırım yapmak istediklerini söylüyor. Dubai Cityscape Gayrimenkul Fuarı'nda Körfez yatırımcılarının beklentilerine cevap verebilecek projelerin temel özellikleri arasında kişi başına düşen yeşil alan, geniş caddeler, korular ve parklar, büyük daireler öne çıkıyor.

ESENYURTA ÖZEL TALEP
Körfez ülkelerinden talep alan projelerin bir kısmı şehir merkezinde yer alırken, bir kısmı hızlı gelişen bölgelerde konumlanıyor. Yatırımcı danışmanlarının gözlemlerine göre özellikle Beylikdüzü - Esenyurt bölgesine özel bir talep söz konusu. Özellikle Bahçeşehir, Bahçekent ve Beylikdüzü gibi yeşil oranı en fazla olan bölgeler Batı Yakası olarak tanımlanıyor. Onlara göre Türkiye hâlâ Araplar için en güvenlikli ülke. İstanbul en güzel şehir ve büyük çoğunluğu İstanbul'da bir dairemiz olsun istiyorlar. İlgi giderek de artıyor. Fuarlar bu ilginin çekim gücü haline dönüştü. Türkiye'nin bir yıldız olduğunu anlatarak yola koyulanlar hem kendileri kazandı, hem de alıcılarına kazandırdı. Şunu herkes iyi biliyor ki, Arap ülkelerinde çok sermaye var ama istikrar, demokrasi yok, İnsanlar Türkiye gibi yaşayabilecekleri bir ülkede yatırım yapmak istiyor. Bu arada İngiltere merkezli küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank'ın her 4 ayda bir yayımladığı küresel emlak fiyatı artış raporunda, Türkiye'nin birinci sırada olması dikkat çekti. Bu da Arap yatırımcıları cezbeden bir veri.

ANADOLU DAHA DA DEĞERLENECEK
İnşaat dünyasının önde gelen temsilcileri ile kurulan Kartal Platformu da Arap yatırımcıların Anadolu yakasına olan ilgisini arttırdı. Böylesine hızlı bir dönüşümden en iyi şekilde yararlanıp yıldızı parlayan projelere imza atan DAP Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise" Birkaç yıl öncesine kadar Anadolu yakasına ilgi göstermeyen yabancı yatırımcılar artık bu bölgedeki markalı konut projelerine yöneldi. Üsküdar, Pendik, Kartal ve Maltepe bölgelerinde artık yabancılarında mülk edindiğini görüyoruz. İlginin devamlılığı ve üretilen markalı projeler Anadolu yakasının değerini daha da yukarı çekecektir" değerlendirmesinde bulundu.

'Bizim asıl gayemiz sadece Anadolu yakasını değil, tüm Türkiye'yi tanıtarak uluslararası arenada söz sahibi olabileceğimiz bir noktaya gelmemizdir" diyen Yılmaz, "Bunu tek başımıza yapmamız oldukça zor. Ben bu noktada ülkemin tanıtım elçisi olmaya hazırım. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tanıtıma dönük fonlarından yararlanarak oluşturulacak tanıtım ekipleri TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun da katılımıyla belirlenecek ülkelere gitmelidir. Tanıtımda birlik olalım. Tanıtım ekibi kurup dünyayı arı gibi dolaşalım. Bizler, 20 -30 konut geliştirici firma olarak bu işin içine katılıp o ülkelerde ofislerimizi kurmalıyız" mesajı verdi.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181