'Arsa ucuzlarsa, ucuz konut üretmek kolay olur'!
Mesa, Aslan Yapı ve CABA ortaklığında Maltepe'de hayata geçirilen Mesa Cadde adlı projenin dünkü tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mert Boysanoğlu, ucuz arsa üretilmediği sürece eve asıl ihtiyacı olan kesime konut üretmenin mümkün olmadığını kaydetti.

İKİNCİ ÇEYREKTE ZAM KAPIDA
Arsa maliyetinin yüzde 25 oranının altında olması gerektiğini söyleyen Boysanoğlu, “Konut fiyatlarını yükselttiği için kat karşılığı ve hasılat paylaşımı işlerden uzak duruyoruz. Artık arazi satın almaya odaklandık” diye konuştu. İnşaat malzemelerindeki fiyat artışının konut satış bedellerine henüz yansımadığına dikkat çeken Boysanoğlu, ikinci çeyrekten itibaren kademeli olarak zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Piyasada yavaşlama olduğunu bildiren Boysanoğlu, geliştirici sayısının fazlalığına dikkat çekerek sektörün yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

400 MİLYON LİRALIK YATIRIM
İstanbul Maltepe'de yükselecek Mesa Cadde projesinde satışlar başladı. 253 konut ve 60'a yakın ticari alanın bulunacağı projede 1+1'den 4+1'e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Büyüklükleri 76 ila 229 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları 449 bin liradan başlıyor. 400 milyon lira yatırım değerine sahip projede teslimler Temmuz 2020'de yapılacak.

İsmail Şahin / Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181