Aşçıoğlu'ndan Beykoz, Sarıyer ve Merter'e yeni proje!
Gayrimenkul sektöründe 2017’de 50. yılını geride bırakan Aşçıoğlu, yeni projeler için harekete geçti. Geçen yılı yüzde 7 büyümeyle 228 milyon lira ciro elde ederek kapatan Aşçıoğlu, 2018 büyüme hedefini ise yüzde 9’a çıkardı. İki yılda 2 milyar liralık yatırım yapacaklarını anlatan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, projelerin Beykoz, Sarıyer ve Merter olmak üzere İstanbul’un iki yakasında hayat bulacağını söyledi. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu ise, şunları söyledi:

“İlk projemiz Merter’de ‘Tamek’ arazisinde 570 milyon lira yatırımla yapılacak. Proje için hastane, üniversite, ofis gibi konseptlerimiz var. Kendi arazimiz olan Sarıyer’de ise butik bir proje yapacağız. Üzerinde bulunan bir gecekondu nedeniyle sorun var. Ancak bu yıl hayata geçirmeyi planlıyoruz. Beykoz projemiz ise 575 dönüm arazide hayata geçecek. Önemli bir proje. Gelecek yıla sarkma ihtimali var. Villa projesi olacak.”

300 milyon dolar
Son yıllarda önemli projelerinin gelişim noktasının Ataköy olduğuna dikkat çeken Yaşar Aşçıoğlu, bölgeye 3 projede 7 blok kazandırdıklarını dile getirdi. Ataköy’e 300 milyon dolar yatırım yaptıklarını hatırlatan Aşçıoğlu, “Bölgeye önemli de bir değer kattık. Zaten burası metro, metrobüs ve önemli yatırımların merkezi. Selenium Ataköy’de satılmamış 20 birim kaldı. Çok hızlı alıcı buldu. Retro projemizin ise yüzde 85’i satıldı” dedi.

Bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gençlik ve spor merkezine de dikkat çeken Aşçıoğlu, “Bu yatırımlar, yeni havalimanı, Atatürk Havalimanı yerine yapılması planlanan çalışmaların hepsi bölge yeni bir değer artışıyla karşılaşacak” dedi.

Deyaar’la birlikte...
Dubai merkezli Deyaar ile Dubai’de Midtown Selenium by Deyaar projesini geliştiren Aşçıoğlu, projenin yüzde 30’unu sattı. 2019 eylül’de teslim edilmesi planlanan proje dışında ortaklarıyla yeni projeler için de görüştüklerini belirten Yaşar Aşçıoğlu, “Deyaar bizimle burada ve Avrupa’da proje geliştirmek istiyor” diye konuştu.

Yüksek faiz büyük tehdit
Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, gayrimenkul sektörünün mevduat faizleri sorunuyla karşı karşıya olduğunu vurgularken, tüketicinin parasını faize yatırmayı tercih ettiğini söyledi. Aşçıoğlu, “Vatandaş bakıyor proje zaten 2-3 yılda bitek. Onun yerine bankaya yatırıyor. Konut kredisi faiz oranları çok yüksek. Bizde banka kredisi kullanım oranı çok düşük. Onun yerine şirketten kullanmayı tercih ediyorlar” diye konuştu.

Duygu Erdoğan / Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181