ATO'dan faizleri düşürün çağrısı!
Ankara Ticaret Odası (ATO)'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Bezci, söz konusu ziyarette Özlü'ye ATO'nun çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ankara'ya 2,5-3 saatlik uçuş mesafesindeki rotalara direkt uçuş gerçekleştirilmesi konusunda Özlü'den destek talep eden Bezci, "Yurt dışına İstanbul üzerinden uçmaktan muzdaribiz. İş adamlarının aktarmalı uçuş nedeniyle bir gün gidiş bir gün de gelişe zaman harcayarak iki tam gününü yolda kaybediyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'de ilk defa bir ticaret odasının bünyesinde OFFSET Komisyonu kurduklarını hatırlatan Bezci, "Ankara'da OSTİM başta olmak üzere sanayi bölgelerimiz her şeyi üretecek güçtedir. Yeri üretimi OFFSET aracılığıyla desteklememiz çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin genel ekonomik tablosundan bahseden Bezci, ekonominin lokomotifi olarak değerlendirdiği inşaat sektörünün hareketlenmesi için konut faizlerinin düşmesi gerektiğini kaydetti.

"Sermaye kısıtlı durumda"
Bezci, ihracatta katma değeri yüksek ürünlere yönelmenin zorunlu olduğunu savunarak, şu değerlendirmeyi yaptı: "Sanayicilerimizde sermaye kısıtlı durumda. Bunu da yatırıma harcadıkları zaman işletme konusunda sıkıntı yaşıyorlar. TOKİ'nin konut yapımında gerçekleştirdiği uygulama gibi bir uygulama fabrika yapımı için de yapılabilirse, sanayicimiz var olan kaynağını işletme amacıyla kullanır ve üretim gelişir."

Milliyet Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181