Azerbaycan'dan Türk yatırımcılara yatırım çağrısı!
22-24 Kasım'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen projeler yatırımcılarla buluştu. Emlak Konut, RECEXPO Fuarı'nda İstanbul ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlatırken, İstanbul'da hayata geçirilen Maslak 1453, Büyükyalı ve Nidapark Kayaşehir projeleri tanıtıldı.

10 milyar dolar aşılır
Marka projelerin yabancı alıcılarla buluşmasının önemine değinen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yakın coğrafyada Türkiye'deki yatırım fırsatlarının 'iyi' anlatılması gerekliliğini söyledi. Kurum, "Bu hedefle Körfez bölgesinde son yıllarda ciddi tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu fuarla kardeş ülke Azerbaycan'dan Kafkaslara ve Türki Cumhuriyetlere de yaptığımız açılımı bir adım daha öteye taşıyoruz... Körfez ülkeleri için hem kendilerine yakın görüyorlar Türkiye'yi, hem de güvenli. Bu nedenle yabancıya konut satışı 10 milyar doları geçer" dedi.

Türkiye'deki yabancı konut satışlarına bakıldığında Azerbaycan'ın son yıllarda Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile ilk beş sırada yer aldığını söyleyen Murat Kurum, Emlak Konut GYO olarak 'Türkiye'nin geleceğine ve ekonomiye' güvendiklerini sözlerine ekledi.

Kurum, yabancı yatırımların yaşanan tüm gelişmelere rağmen artarak sürdüğünü belirtirken, "Bunu görmek, sektörümüze, ekonomimize ve ülkemize olan güvenimizi daha güçlendiriyor. Diğer yandan yabancı yatırımcıların ülkemizde konut almaları için teşvik çalışması yapılıyor. Belli rakamların üzerinde gayrimenkul alanlara vatandaşlık yada oturma hakkı verilmesi dünyanın pek çok ülkesinde mümkün" dedi.

'Döviz, fiyatı düşürdü'
Son dönemde gayrimenkulun cazibesinin daha da arttığını belirten Kurum, "Geçtiğimiz günlerde noter huzurunda çekilişle satışa çıkarılan Gebze Emlak Konutları 3. Etap projesine gösterilen yoğun ilgi, gayrimenkulun son dönemdeki cazibesinin önemli bir göstergesi oldu. Toplamda 1.850 konutluk projeye kısa sürede 4 bin 277 gibi çok ciddi sayıda başvuru aldık. Bu nedenle hızlı artan döviz kuru nedeniyle daha uygun hale gelen gayrimenkul fiyatlarının alım yönünde motivasyonu artıracağını öngörüyoruz. Bundan dolayı önümüzdeki yıl gayrimenkul sektöründe bir hareketlilik beklemekteyiz" diye konuştu.

Azerbaycan cephesi yatırım çağrısı yaptı
Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Hasanov da gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın toplu konutta TOKİ'ye benzer kurumları olduğunu belirterek, inşaat ve proje odaklı büyüme modelinin önemine dikkat çekti. Türk yatırımcılara Azerbaycan'da yatırım yapmaları çağrısında bulunan Hasanov, "Fuarımızda da Türk firmaları yoğun şekilde yer alıyor. Biz ülkemize Türk şirketlerinin yatırım için de gelmesini bekliyoruz. Zaten şu an ülkemizde faaliyet gösteren ve şirket sayısı en fazla olan yabancı ülke Türkiye. Azerbaycan'da yatırım yapılabilecek farklı alanlar mevcut" dedi.

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181