Bakan Elvan 'Herkes müteahhitlik yapmamalı'!
Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) iftarı Kalkınma Bakanı Elvan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, müteahhitlik hizmetleri ve inşaat sektörünün büyümenin lokomotifi olduğunu söyledi. 

Önemli fırsatlar var
Elvan, "Bir taraftan kamu alt yapı yatırımları, diğer taraftan konut alanında güçlü bir yatırım, kentsel dönüşüm projeleri ve yurtdışı müteahhitlik hizmetlerini bir bütün olarak düşündüğümüzde, özellikle inşaat sanayiyle bağlantılı olan endüstrimizin güçlenmesi için önemli bir fırsat söz konusu" dedi. Elvan, özellikle son yıllarda yoğun bir şekilde kamu yatırımlarına yoğunlaşılmasının da kamu altyapısını geliştirdiğini ve yeni endüstriyel alanların ortaya çıkmasına vesile olduğunu kaydetti.  

12 BİN KM YHT HATTI 
Türkiye'nin gelecek 6-7 yılda 12 bin kilometre hızlı tren hattı inşa edeceğini belirten Elvan, iki nükleer tesis kurulacağını da anımsattı. Bakan Elvan, "Yaklaşık 40 milyar dolarlık bir yatırım gerekiyor. Bu ürünleri Türkiye'de üretmemiz halinde belki sadece bu iki projeden 15-20 milyar dolarlık bir getiri elde etmiş olacağız" dedi. İnşaat ve müteahhitlik alanlarında çalışan işadamlarına da seslenen Elvan, "Yavaş yavaş artık inşaat dışındaki özellikle inşaatla ileri, geri bağlantısı olan üretim alanlarına yönelmesi önem arz ediyor" diye konuştu.

Teknik müşavirliğe destek  
Teknik müşavirlik hizmetlerinin Türkiye'de düşük olduğunun altını çizen Elvan, "Gerçekten bizim firmalarımızın başarılarına başarı katacak en önemli unsurlardan biri bu hizmetlerin güçlendirilmesi. Bu alanda destek mekanizması vermeyi de öngörüyoruz" dedi.

Herkes müteahhitlik yapmamalı  
Sektörde sıkıntılar da olduğunu belirten Bakan Elvan, "Herkesin müteahhitlik yapmasını arzu etmiyoruz. Belirli bir standardın oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Yoksa kaliteden, standarttan taviz vermek zorunda kalacaksınız. İşgücü verimliliği açısından gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda oldukça düşük olduğunu görüyoruz. İnsan altyapısının güçlendirilmesi, mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi ve verimliliğin bu çerçevede daha üst noktalara getirilmesi önemli" dedi. 

Gazze'ye gemi yola çıkıyor
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, "Türkiye mağdur coğrafyaların hepsinde bir umut ülkesidir. Bu pazar Gazze'ye bir gemi göndereceğiz. Yemen'e hazırlık yapıyoruz. Yemen'deki vaka insanlık dramının çok ötesine geçti. Kolera salgını var ve can verenlerin sayısı bine yaklaştı" dedi.

Miray Çimen / Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181