Bakan Murat Kurum inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaat sektörünün temsilcileriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bir araya geldi. Sektör temsilcileriyle gündemdeki çalışmaları masaya yatıran Bakan Kurum, toplantıda gelecek dönemdeki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ayrıntıları belirlenecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarının da ele alındığı toplantıda Kurum, "Önümüzdeki dönemde temel amacımız sektörlere hizmet etmek, önünü açmak. Bizler de ekibimizle birlikte bunu yapmaya çalışacağız. Bunun dışında yeni argümanlar geliştirmemiz lazım. Sektöre farklı yönlerden ağırlık vermemiz gerekiyor. Bununla ilgili bir araştırma çalışmamızı başlattık. Genel itibariyle önümüzdeki yıllarda da hangi sektörlerin ön plana çıkacağı, il bazındaki ihtiyaçların neler olduğu gibi konuları çalışıyoruz. Hangi modeller geliştirilebilir diye ayrı bir araştırma konumuz var. Hangi modeller üretebiliriz hangi modellerle iş yapabiliriz bunun çalışmalarını da kendi içimizde yapıyoruz" değerlendirmelerini yaptı.
 
"SORUN YERİNE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ KONUŞMALIYIZ"
Sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınarak sorunlara karşı çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, kendisini dinleyenlerden çözüm önerileri üretmelerini de isteyen Bakan Kurum, "Sorunları konuşmaktansa hep beraber ne yapmamız gerektiğini konuşmalıyız" dedi. Önümüzdeki dönemde tapu ile ilgili önemli çalışmaların yapılacağını da dile getiren Kurum, kentsel dönüşüm konusunda ise özetle, "Kentsel dönüşümü yerinde yapmaya dayalı sistemi uygulayacağız. Fikirtepe ile ilgili sorunların çözümü için de çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda sektörün sağlıklı büyümesi ve büyümenin önündeki bazı engeller tartışılırken, pek çok konudaki bürokratik engellerin ortadan kaldırılması değerlendirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181