Bakan Zeybekçi;Yatırımların önündeki en büyük engel terördür!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapmak isteyenlerin, o bölgede iş, istihdam, huzur ve refah artışı olmasını isteyenlerin terör olaylarından son derece tedirgin olduğunu belirterek, "Kamu yatırımlarının da önünde en büyük engel, bu bölücü terör örgütüdür" dedi.

Zeybekci, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'da hastane, yol, köprü ve baraj yapılmasına karşı çıktığını, bölgenin kalkınmasını, refah içinde olmasını istemediğini söyledi.

Artan terör olaylarının yatırımları da olumsuz etkilediğini vurgulayan Zeybekci, "Özellikle o bölgeye yatırım yapmaya gitmek isteyenler, o bölgede iş, istihdam, aş, huzur, refah artışı olmasını isteyen yatırımcılar, son derece tedirgin oldular. Kamu yatırımlarının da önünde en büyük engel, bu bölücü terör örgütüdür" diye konuştu.
Terör örgütünün, Doğu ve Gündeydoğu'nun refaha ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmasını istemediğini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti: "Dün bir kendini bilmez, genel başkan olduğunu iddia eden birisi diyor ki 'ordu ve polis yenilecektir. Sarayın askerleri yenilecektir' diyor. Sarayın şu andaki cumhurbaşkanımız bir fanidir, gelip geçicidir ama bu milletin ordusu, bu milletin evlatlarından oluşan polisi binlerce yıldan beri vardı, binlerce yıldan beri var olmaya devam edecek. Onlara haddini bildirmeye devam edecek inşallah."
Bakan Zeybekci, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerin ekonomiye etkisine ilişkin, "Negatif anlamda olumsuz bir yansıması yoktur. Bakın seçim netleştikten sonra, 1 Kasım seçimleri ortaya çıktıktan sonra bir rahatlama olur. Çünkü milli iradiye gidiliyor, millet bir karar verecek ve belirsizlikler de ortadan kalkacak" şeklinde konuştu.
Seçimlerin ekonomiye bir maliyetinin olmayacağına işaret eden Zeybekci, şöyle devam etti: "Yapısal anlamda baktığımız zaman ekonomimizin hiçbir göstergesi Türkiye'de olumsuz bir beklentiyi desteklemiyor. Ne cari açığımız, ne bütçe açığımız, ne dış ticaret dengemiz, ne de başka bir yerde açıklarımız asla ve asla bunu desteklemiyor. Ama diğer taraftan seçimlerin olduğu bir anda bu terör eylemlerinin de bölücü terör örgütünün de faaliyetlerinin beraber olması, spekülatörleri ve fırsatçıları da bunu fırsat bilen kriz tacirlerini de fırsat ortaya çıktığı için böyle bir ortam ortaya çıkıyor."

Seçimlerin belirsizliği de ortadan kaldıracağını anlatan Zeybekci, "Bir de şunu kesinlikle kabul etmiyorum, seçimin fiili olarak yapılmasının ekonomiye maliyeti derseniz, bu Türkiye'ye haksızlıktır, hakarettir. Yani sandık veya maliyeti, onun ücret olarak karşılığı diye böyle bir şey yaparsınız. Seçimlerin ekonomik anlamda olumsuz bir etkisi olmaz. Belirsizlik ortadan kalkacağı için ekonomiye olumlu anlamda katkısı olur" değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181