Bakırcı Yapı'dan Hadımköy'e sanayi sitesi!
İnşaat sektöründe 35 yıldır faaliyet gösteren Bakırcı Yapı, Buket İnşaat ile Eurozon projesi için güçlerini birleştirdi. 600 milyon TL yatırım değerine sahip projede 300'den 10 bin metrekareye kadar esnek büyüklüklerde işyerleri bulunuyor. 196 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Eurozon, 28'er bin metrekarelik 7 kattan oluşuyor. Projede toplamda 140 bin metrekare satılabilir alan yer alıyor. Bakırcı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sağlam, birçok sektörün ihtiyacına cevap verecek sitenin avan projesinin onaylandığını ve sürecin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Sağlam, "Eurozon projemizi Avrupa standartlarına göre dizayn ettik. Projeyi depolama, pazarlama ve üretim konseptleriyle tasarladık. Mimari olarak diğer sanayi yapılarından ayırılıyor. Örneğin bu tip yapılarda sıklıkla yaşanan park problemini otopark alanını çatıya taşıyarak çözdük. Diğer taraftan tavan yüksekliği yine araç giriş çıkışları için bu tip yapılarda büyük sorun teşkil etmekte. Biz Eurozon'da bu yüksekliği net 6.80 olarak belirledik. Böylece en büyük aracın giriş çıkış yapmasına da olanak sağlamış olduk" dedi. Birçok sektörde ihtiyaç duyulan depolama sorununu metrekarelerle sınırlandırmadıklarını vurgulayan Sağlam, KOBİ ve büyük şirketlerin imalathane ihtiyaçlarına da inovatif çözümler sunduklarını anlattı.

Sağlam, "Sanayi bölgelerinin neredeyse tamamında araç giriş çıkışlarındaki aksaklıklar Eurozon'da yaşanmayacak. Burada geniş ve ferah giriş çıkış alanları ve çalışma ortamları sunuyoruz" diye konuştu.

DAHA FAZLA KAZANDIRIYOR
Bölgede konut arzının doygunluğa ulaştığına dikkat çeken Sağlam, "Bugün baktığımızda Hadımköy, Büyükçekmece ve Beylikdüzü aksında 
konut projelerinin arzı oldukça fazla. Yatırımını gayrimenkulden yana değerlendirmek isteyen tüketicilere bölgede daha çok kazanç elde edecekleri ciddi bir alternatif sunuyoruz. Ticari birimler konut projelerine kıyasla kendini daha kısa sürede amorti eder. Kısa ve orta vadede yatırımcısına daha da fazla kazandırır" ifadelerini kullandı. Projeye 3 aya kadar başlayacaklarını aktaran Sağlam, 2018 sonunda yatırımı tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.


SANAYİNİN YENİ DURAĞI HADIMKÖY OLUYOR
Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında önemli bir sıralamada olduğunu hatırlatan Bayram Sağlam, "Türkiye her gün daha da gelişiyor. Özellikle İstanbul, son 10 yılda aldığı göçlerle daha da kozmopolit bir yapıya büründü. Dünya ticaretinin kalbi artık İstanbul'da atıyor. Ticaretin ve sanayinin yeni durağı ise Hadımköy. Ayrıca Hadımköy şehir içinde sıkışmış ve büyüyemeyen tüm imalatçılar ve fabrikalar için en yakın lokasyon olarak konumlanıyor" dedi.


Seda TABAK/Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181