Bakırcı Yapı Serenity'i kentsel dönüşüme de taşıyor!
Sağlık, bilişim, gıda ve denizcilik sektörlerinde faaliyet gösteren Sağlam Şirketler Grubu’nun 1981’de adım attığı inşaat sektöründeki iştiraki Bakırcı Yapı, konut sektöründe Serenity markasıyla hedef büyüttü. Bugüne kadar Osmanbey Evleri, Alibey Konakları, Paşakonağı, Serenity Küçükköy ve Serenity Halkalı projeleriyle 1.500’e yakın aileyi ev sahibi yapan Bakırcı Yapı, önümüzdeki günlerde Halkalı’da ve Kemerburgaz’da toplam değeri 70 milyon lira olan iki projenin lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Şirket, kentsel dönüşümde de büyük bir projenin hazırlığını yapıyor. Bakırcı Yapı, Gaziosmapaşa’da 5 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi hayata geçirecek.

Dönüşümle başladı
Sağlam Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sağlam, sağlık ve gıda sektörlerinde ortaklı bir yapıya sahip olduklarını, Bakırcı Yapı’nın ise aile şirketi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “1981 yılından bu yana inşaat sektöründe de varız. İstanbul’un merkezi semtlerinde eski binaları yıkıp yeniden yaparak bu işe başladık. O yıllarda yap-sat’çılık yaptık. 2005 yılından sonra ise sektörün ilerleyişine paralel olarak markalı site tarzında konutlar üretmeye başladık. İlk olarak Güngören’de Osmanbey Evleri projesini gerçekleştirdik. Bu proje, halen bölgedeki tek markalı konut projesi olarak dikkat çekiyor. Ardından Alibeyköy’de Alibey Konakları’nı yaptık. Şimdi bu projenin yanında metro durağı açılıyor. Ardından Bayrampaşa’nın ilk butik projesi Paşakonağı, Serenity Küçükköy ve Serenity Halkalı projelerimiz geldi.”

Kentsel dönüşüm kapsamında 4 yıldan bu yana Sarıgöl’de çalışmalarının olduğunu anlatan Sağlam, “Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin şirketi GOPAŞ ile işbirliği yapıyoruz. GOPAŞ, hak sahipleri ile anlaşmaları yapıp, sözleşme yaptıktan sonra alanı bize devredecek. Biz de konutları yapıp satışına başlayacağız. 36 aydır hak sahiplerine kira ödemesi yapıyoruz. 204 dönümlük alandaki dönüşüm tamamlandığında 5 bin konutluk proje hayata geçireceğiz. 5 ay içinde ruhsatımızı alacağız Ardından satışlarımız başlayacak” diye konuştu. Sağlam, Sarıgöl projesinde de Serenity markasını kullanmayı düşündüklerini belirtti.

KEMERBURGAZ’DA ÖN TALEP TOPLUYOR
Bayram Sağlam, Kemerburgaz’da Bakırcı Kemer projesi için ön talep toplamaya başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bakırcı Kemer, 41 daire ve 7 ticari üniteden oluşacak. Ailelere hitap eden bir proje yaptık. Birim metrekareleri orta ölçekli ailelerin rahat yaşayabileceği şekilde tasarladık. Bu projemizin yatırım değeri 30 milyon lira olacak.”

HALKALI’NIN YANINA ‘PLUS’ DA GELİYOR
Bakırcı Yapı’nın tamamladığı Serenity Halkalı projesinin yanına Serenity Plus adında ikinci proje geliyor. Serenity Halkalı’nın yan parseliyle de anlaştıklarını ifade eden Bayram Sağlam, “Proje, yaklaşık 250 birimden oluşacak. Projede konut ve ticari alanlar yer alacak. Halkalı’nın trafik sorunu olmayan bölgesinde bu projeyi yapıyoruz. Lansmanını seçimlerden sonra yapmayı planladığımız projenin yatırım değeri 40 milyon lira olacak” dedi. Sağlam, ilk Serenity Halkalı projesindeki bir rezidans bloğunu da apart otel olarak işletmeye karar verdiklerini belirtti.  

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181