Bankaların faiz kararı gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı!
Bankaların konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 0.98'e düşürmesinin gayrimenkul sektörünü canlandırması bekleniyor. Bankaların faiz kararı gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı. Anadolu Yakası’nın önemli noktası Kartal’da yükselen Bumerang Kartal Satış ve Pazarlama Müdürü Nur Eğilmez, inşaat sektörün canlanmasının ekonomi için çok önemli olduğunu vurgulayarak "Konut sektörünü canlandırmak adına yapılan gerek tapu harçlarındaki, gerek KDV oranındaki gerekse de banka faizlerindeki indirim konut piyasasında hareketlenme sağladı. Konutlarda yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1 sınırının altına çekmesi ve son olarak da tapu masraflarının binde 3’e indirilmesi sektöre hareketlilik getirdi” dedi.

Bumerang Kartal Projesi’nin kentsel dönüşüm projesi olması sebebi ile yüzde 1 KDV avantajı da bulunduğunu belirten Eğilmez, devletin sağladığı indirim imkanlarının yanı sıra bugüne kadar peşin alımlarda geçerli olan yüzde 10 indirimin Mayıs ayı itibari ile kredi kullananlar için de geçerli olacağını belirtti.

Özkartallar A.Ş. güvencesi ile Kartal Metrosu'na 1 dakika yürüme mesafesinde yer alan Bumerang Kartal Projesi’nde ev sahibi olmak isteyenlere cazip ödeme seçenekleri sunuluyor. Bumerang Kartal’ın kapanmaz Adalar manzarasına sahip daireleri ve ofisleri, şirket bünyesinde yüzde 40’u peşin, geri kalan yüzde 60’i proje bitiş tarihi olan, Aralık 2019'a kadar 0 komisyon ile de vadelendiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181