Basın Ekspres'te 1000 konuta Toya Gayrimenkul imzası!
İstanbul nüfusunun yüzde 15'ine ev sahipliği yapan 3 önemli ilçenin bağlantı noktası olan Basın Ekspres, gelişimini sürdürüyor. Bölgede 430 konut, 30 ticariden oluşan Toya Moda projesini hayata geçirdiklerini belirten Toya Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Ceyla Koray, "Toya Gayrimenkul satışına başladığı iki senede yatırımcısına yüzde 70'in üzerinde kazandıran Toya Moda projesinin teslimine yaklaşırken yine Basın Ekspres'in en kıymetli noktalarından birinde; Bahar ve Halkalı caddelerinin kesişim noktasında ilerleyen günlerde inşaatına başlayacağı yeni proje ile bölgede toplamda 200 bin metrekare inşaat ile 1000'e yakın konuta imza atmaya hazırlanıyor" dedi.

270 MİLYON TL YATIRIM
Yeni projeleri Toya Next'te ön talep topladıklarını belirten Koray, "Toya Next 100 bin metrekare inşaat alanı ile 2016 senesinde lansmanı gerçekleşecek en büyük projemiz olacak. Toplam 500 konut ve 40 ticari üniteden oluşacak projede son zamanların öncelikli beklentisi etkin metrekare kullanımı ön planda tutuluyor. Yatırım değeri 270 milyon TL olan projede yaşamın 2018'de başlaması planlanıyor" diye konuştu.

FİNANSMANDA ÇEŞİTLİLİK GEREK
Gayrimenkul sektöründeki arz-talep dengesini değerlendiren Ceyla Koray, "Ülkemizde üretim fazlası ihtiyaca oranla fazla yüksek değil, ancak üretim maliyetleri, talep gören fiyat bandı ile doğru dengelenmiyor. Bu denge yakalandığında beklentimiz konut talebinin arza paralel gelişeceği yönünde. Nitelikli konut talebi, genç nüfusun da ev sahibi olma dileği ile yükselerek devam edecek. İç talebin karşılanması için faiz oranlarına duyarlı konvansiyonel bankacılık sisteminin ötesinde gayrimenkule dayalı sermaye piyasası enstrümanlarının yaygınlaşması, devletin bireysel kredilerde teşvik rolünün geliştirilmesi hayati önem taşıyor. Kısacası sektör finansmanında reform niteliğinde uygulamalar hayata geçirilmeli" dedi. Yabancılara gayrimenkul satışının artması için özel sektörün üzerine düşen görevler de olduğunu belirten Koray," Kamudan mevzuat değişikliği beklentisi içerisinde tembelliğe kapılmadan, gayrimenkul geliştiricileri olarak son yıllarda sırtımızı dayadığımız petrol ekonomisine hassas körfez ülkelerinden oluşan kaynak pazarlarımızı çeşitlendirerek ilk planda Avrupa ve hatta Çin gibi büyüyen ekonomilere odaklı pazarlama stratejileri ile riski minimize etmenin planlarını yapmalıyız" dedi.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181