'Belediyeler de gayrimenkul sertifikası ihraç edebilecek'!
Yatırımcılar, düzenlemelerinde son aşamaya gelinen gayrimenkul sertifikaları ile büyük gayrimenkul ya da kentsel dönüşüm projelerine yatırım yaparak bu alandaki kazançlara ortak olabilecek. Belirli bir gayrimenkul projesini gerçekleştirmeyi üstlenenler tarafından, inşa edilecek projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen menkul kıymet olan gayrimenkul sertifikaları haziran ayında yayınlanması beklenen tebliğ ile sektör paydaşlarının ve yatırımcıların beklediği düzenlemeye kavuşacak.

Uygulama ile vatandaşların, devlet güvencesinde konut projelerinden metrekare bazında sertifika alabilmeleri ve bu sertifikalardan gerekli miktarda almaları durumunda inşa edilen gayrimenkulun bağımsız bir bölümüne sahip olabilmelerinin yolu açılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, gerekli yasal değişikliğin yapılmasının ardından belediyelerin de gayrimenkul sertifikası ihraç edebileceklerini belirterek, böylece yatırımcıların değer artış kazançlarına ortak olabileceklerini söyledi. SPK Başkanı Ertaş, tebliğin tamamı üzerinde yürütülen çalışmaları büyük ölçüde tamamladıklarım ve haziranda Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181